Petter Stordalen:

- Hvis det kommer tilbake nå, så har vi ingenting

Hotellkongen åpner opp om konas sykdom i et nytt intervju.

SNAKKER UT: I et nytt intervju snakker Petter Stordalen om kona, Gunhild Stordalens sykdom. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER UT: I et nytt intervju snakker Petter Stordalen om kona, Gunhild Stordalens sykdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2010 giftet hotellkongen Petter Stordalen (55) seg med Gunhild Stordalen (38) i et luksusbryllup i Marrakech, Marokko. Siden den gang har Gunhild blitt alvorlig syk.

Helt siden 2014 har hun kjempet med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

I oktober i fjor erkjente hennes ektemann at hun ikke kommer til å få et langt liv.

​Fikk tilbakefall

I et nytt intervju med Anna Hedenmo på SVT, «Min Sanning», forteller 55-åringen om de siste åra.

Stordalen legger ikke skjul på at konas sykdom er svært alvorlig, og forteller at Gunhild var den første i verden som gikk gjennom en stamcelletransplantasjon for andre gang, med denne type sykdom.

Etter at ekteparet fikk vite at de beste spesialistene holdt til i Amsterdam, så de seg ikke tilbake og tilbrakte en lengre periode der.

Da 38-åringen hadde gjennomgått første transplantasjon, var Petter Stordalen optimistisk.

IMPONERT: Petter Stordalen legger ikke skjul på at han er svært imponert over kona. Foto: NTB Scanpix
IMPONERT: Petter Stordalen legger ikke skjul på at han er svært imponert over kona. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Petter Stordalen, kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria av Sverige lyttet til Gunhild under EAT Stockholm Food Forum i Stockholm i 2016. Foto: NTB Scanpix
Petter Stordalen, kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria av Sverige lyttet til Gunhild under EAT Stockholm Food Forum i Stockholm i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi trodde det hadde gått bra, men så får hun et jævla tilbakefall, sier han.

- Da visste vi at det var den siste sjansen vi hadde. Kommer det tilbake nå, så har vi ingenting, fortsetter han.

Hotellkongen har en imponerende karriere, likevel er han mer imponert over kona, enn hva han har fått til selv.

Den enorme kraften hennes, er noe som aldri slutter å imponere 55-åringen.

Til tross for at sykdom ofte er en privatsak, så ekteparet seg nødt til å dele den med offentligheten. Ifølge Stordalen begynte ryktene å florere da de trakk seg tilbake, og så ingen annen utvei enn å fortelle.

SEMINAR I OSLO: Initiativtaker for EAT, Gunhild Stordalen, fortalte hva de skal gjøre i det store samarbeidsprosjektet mellom EAT, NFF og Bama. Video: Scanpix Vis mer Vis mer

Ubehagelig parykk

Gunhild Stordalens hårtap er et av de utvendige tegnene som folket kan se, og for de fleste kvinner, er nettopp håret en svært viktig detalj.

Da håret forsvant, kjøpte Stordalen inn en rekke parykker til kona - både røde, svarte og blond, forteller han.

Ifølge Stordalen var parykken både ubehagelig og den klødde, og da Gunhild seinere skulle gjeste «Skavlan» på NRK, oppfordret ektemannen henne til å kaste parykken.

- Jeg syns hun var vakrere uten, sier han, og legger til at det var viktig at hun gikk foran som et eksempel for andre kvinner i samme situasjon.

Saken fortsetter nedenfor.

- DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen snakket om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» fredag 16. oktober. Video: NRK Vis mer Vis mer

- Går for halv maskin

Tidligere i år berømmet hotellkongen kona i et stort intervju med svenske Expressen .

Foruten å berømme 38-åringen for sin innsats når det kommer til arbeidet med Eat, fortalte Petter også om hvordan forholdet dem imellom er blitt påvirket av konas livstruende bindevevssykdom systemisk sklerodermi.

- På mange måter er det bra for forholdet vårt at Gunhild går for halv maskin, fordi hun har mye større kapasitet enn det jeg har, sa han til avisa.

ÅRLIG FEST: Tidligere arrangerte Petter og Gunhild den mye omtalte 16. mai-festen. Her i 2012. Foto: NTB Scanpix
ÅRLIG FEST: Tidligere arrangerte Petter og Gunhild den mye omtalte 16. mai-festen. Her i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SVENSKEKALAS: Tema for 16. mai-festen i 2013 var svenskekalas. Hovedkontoret til Nordic Choice Hotels har blitt forvandlet til Pippis hus, Villa Villekulla. Foto: NTB Scanpix
SVENSKEKALAS: Tema for 16. mai-festen i 2013 var svenskekalas. Hovedkontoret til Nordic Choice Hotels har blitt forvandlet til Pippis hus, Villa Villekulla. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var Gunhild selv som i fjor uttalte at kroppen «ikke fungerer som den skal», og at hun i motsetning til det å være frisk nå «trenger mye mer søvn enn tidligere». ​

Overfor Expressen forklarte Petter at han ikke merker noe til det faktum at kona «går for halv maskin», og at han bøyer seg i støvet for alt hun har klart - og fortsatt klarer å utrette.

- Jeg synes hun jobber nesten like mye som tidligere. Hun sover kanskje litt mer, og det er bra. Men hun er så dedikert, reiser så mye og prioriterer så knallhardt at jeg bare er utrolig imponert over kjæresten min, sa han og fortsatte:

- Hun er på mange måter mannen i forholdet, som reiser rundt og tror hun skal redde verden, mens jeg tror på henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer