LODDTREKNING: Petter Pilgaard loddet ut seg selv, og vinneren tilbringer nå ettermiddagen og natten med han i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LODDTREKNING: Petter Pilgaard loddet ut seg selv, og vinneren tilbringer nå ettermiddagen og natten med han i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Hvis Hanne bestemmer seg for å ta den helt ut, er jeg selvfølgelig klar

Daten er foreløpig fornøyd, men det er ikke generalsekretæren i Presseforbundet.

(Dagbladet): For en måned siden lovte Petter Pilgaard vekk en het natt med en tilfeldig jente under radioprogrammet «Morgenshowet».

Fra Energy-studioet uttalte han at det var en skam at 6 av 10 jenter følte seg lite tilfredsstilt på soverommet.

En liten konkurranse ved navn «Skal vi elske» og hundre påmeldte jenter senere, har vinneren blitt kåret.

Nå sitter Hanne med Petter Pilgaard på et hotell i Oslo, og ser fram til både spa og manikyr før de flytter seg videre til hotellrommet.

Ingen prestasjonsangst Pilgaard understreker at den eventuelle seksuelle opplevelsen på kvelden er helt frivillig, og at det overhodet ikke er noe press fra hans side.

- Hanne skal selv få bestemme hva hun vil gjennomføre og ikke, men om hun skulle bestemme seg for å ta den helt ut er jeg klar. Jeg har vært i krigen før, og har ikke prestasjonsangst for å si det sånn, sier Pilgaard til Dagbladet.

Han utelukker heller ikke at dette kan utvikle seg til noe mer i framtiden.

- Hun er veldig sjarmerende, og vi har en god kjemi. Hun er mye dypere enn hva jeg hadde regnet med, med tanke på utgangspunktet i denne konkurransen, sier han.

Hanne selv forteller at Pilgaard har vært en gentleman, og at opplevelsen helt klart svarer til forventningene så langt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

IMPULSIVT: Det begynte som en spøk fra Petter sin side, men etter 80% positiv tilbakemelding fra publikum, bestemte han seg for å gjennomføre stuntet. Her fra «Morgenshowet» Foto: NRJ
IMPULSIVT: Det begynte som en spøk fra Petter sin side, men etter 80% positiv tilbakemelding fra publikum, bestemte han seg for å gjennomføre stuntet. Her fra «Morgenshowet» Foto: NRJ Vis mer

- Jeg meldte meg på for å få en date med Petter, ikke fordi han er kjent eller noe slikt, men fordi han virker trivelig. Han svarer til forventningene, sier hun til Dagbladet.

Menneskeforakt Per Edgar Kokkvold, Generalsekretær i Norsk Presseforbund, vil ikke vedkjenne dette stuntet som en del av den norske journalistikken.

- Dette vil jeg ikke vedkjenne som journalistikk, det ligger langt utenfor mitt mandat. Dette har jeg ingen sans for. Enkelte mennesker gjør hva det skal være for å få oppmerksomhet, sier han til Dagbladet.

- Denne konkurransen ville jeg rett og slett kalt menneskeforakt, sier han.

Petter Pilgaard mener på sin side at han ikke har tenkt så mye over etikken i konkurransen, og at han enkelt og greit har fulgt magefølelsen.

- Jeg har full forståelse for at folk synes dette er for drøyt, men for å si det som det er så strøk jeg i etikk på skolen. Det er ikke min sterkeste side. Jeg følger bare magefølelsen, sier han.

Et frivillig tilbud Joachim Knutsen i Energy mener de har holdt seg godt innenfor etiske rammer med dette prosjektet, og understreker at alt er basert på frivillighet fra begge parter.

- Det er helt opp til vinneren om hun ønsker å benytte seg av tilbudet, sier han til Dagbladet.

Han er overhodet ikke enig i Kokkvold sitt utsagn om at dette er menneskeforakt.

- Det er å overdrive betraktelig. Dette er en frivillig aktivitet, og forhåpentligvis en hyggelig kveld for begge parter. Jeg kan likevel være enig i at dette ikke er utpreget journalistikk. Man kan se på det som er realityshow, over radio, sier han.

FRIVILLIG: Pilgaard understreker at alt som vil skje i løpet av natta vil være helt frivillig fra jentas side. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FRIVILLIG: Pilgaard understreker at alt som vil skje i løpet av natta vil være helt frivillig fra jentas side. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Skal dere filme sekvensen mellom de to?

- Nei, vi skal overhodet ikke filme sekvensen eller daten, avslutter Knutsen.

INGEN PRESTASJONSANGST: Pilgaard er ikke nervøs for kvelden, og forteller at han tross alt har vært i krigen før. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INGEN PRESTASJONSANGST: Pilgaard er ikke nervøs for kvelden, og forteller at han tross alt har vært i krigen før. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer