- Hvis noen tar fram en pistol og skyter meg, så er det over

Hevder Prins Charles var redd for et attentat under Dianas begravelse.

LIVREDD: Ifølge forfatteren Ingrid Seward som skriver biografien om prins Charles, var prinsen livredd for å bli skutt, som hevn etter Dianas død. Foto: Polaris /NTB Scanpix.
LIVREDD: Ifølge forfatteren Ingrid Seward som skriver biografien om prins Charles, var prinsen livredd for å bli skutt, som hevn etter Dianas død. Foto: Polaris /NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nitten år siden prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i Paris 31. august 1997.

Etter en middag i Paris ble prinsesse Diana og kjæresten hennes, milliardærsønn Dodi Al-Fayed, forfulgt av paparazzier, og begge omkom da bilen de satt i kjørte med stor fart inn i en betongstolpe i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris. Sjåføren av bilen omkom også, mens én livvakt overlevde.

Trodde han skulle bli skutt

I tiden etterpå kom det mange beskyldninger mot prins Charles og hans angivelige utroskap med hans nåværende kone, Camilla Parker Bowles.

Forfatter Ingrid Seward har skrevet flere kongelige biografer, og skriver bok om prins Charles, holdt et foredrag på Henley litteraturfestival i England. Hun fortalte at prinsen var ekstremt nervøs for at et attentat mot han ville komme under den offentlige begravelsen til Diana i september 1997, det skriver Daily Mail.

- Han følte seg redd og maktesløs. Og han tenkte at hvis noen tar fram en pistol og skyter meg, så er det over, fortalte Seward under foredraget.

Spesielt skal prins Charles ha vært redd for å bli skutt da han og sønnene William og Harry som bare var 15 og 12 år den gangen, fulgte vognen med kisten fra Buckingham Palace og til Westminster Abbey hvor begravelsen skulle finne sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer