- Hvis noen tar fram en pistol og skyter meg, så er det over

Hevder Prins Charles var redd for et attentat under Dianas begravelse.

LIVREDD: Ifølge forfatteren Ingrid Seward som skriver biografien om prins Charles, var prinsen livredd for å bli skutt, som hevn etter Dianas død. Foto: Polaris /NTB Scanpix.
LIVREDD: Ifølge forfatteren Ingrid Seward som skriver biografien om prins Charles, var prinsen livredd for å bli skutt, som hevn etter Dianas død. Foto: Polaris /NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nitten år siden prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i Paris 31. august 1997.

Etter en middag i Paris ble prinsesse Diana og kjæresten hennes, milliardærsønn Dodi Al-Fayed, forfulgt av paparazzier, og begge omkom da bilen de satt i kjørte med stor fart inn i en betongstolpe i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris. Sjåføren av bilen omkom også, mens én livvakt overlevde.

Trodde han skulle bli skutt

I tiden etterpå kom det mange beskyldninger mot prins Charles og hans angivelige utroskap med hans nåværende kone, Camilla Parker Bowles.

Forfatter Ingrid Seward har skrevet flere kongelige biografer, og skriver bok om prins Charles, holdt et foredrag på Henley litteraturfestival i England. Hun fortalte at prinsen var ekstremt nervøs for at et attentat mot han ville komme under den offentlige begravelsen til Diana i september 1997, det skriver Daily Mail.

- Han følte seg redd og maktesløs. Og han tenkte at hvis noen tar fram en pistol og skyter meg, så er det over, fortalte Seward under foredraget.

BEGRAVELSEN: Spesielt da prins Charles og sønnene William og Harry fulgte kisten til Diana til Westminster Abbey hvor begravelsen skulle finne sted, var prinsen livredd for å bli skutt. Foto: Rebecca Naden/ NTB Scanpix.
BEGRAVELSEN: Spesielt da prins Charles og sønnene William og Harry fulgte kisten til Diana til Westminster Abbey hvor begravelsen skulle finne sted, var prinsen livredd for å bli skutt. Foto: Rebecca Naden/ NTB Scanpix. Vis mer

Spesielt skal prins Charles ha vært redd for å bli skutt da han og sønnene William og Harry som bare var 15 og 12 år den gangen, fulgte vognen med kisten fra Buckingham Palace og til Westminster Abbey hvor begravelsen skulle finne sted.

Dødsfallet kunne vært forhindret

- Londons gater var så stille at du kunne høre en nål treffe bakken. Og man kunne høre alt folkemengden sa. «Se på han, se på han» var det mange som hvisket og de var ganske ekle mot han, sa Seward om folket som så prins Charles følge kisten.

KRITISK TIL PRINSEN: Sammen med sønnene William og Harry før begravelsen. Folkemengden rundt var ikke særlig begeistret for Charles kommer det fram i ny bok. Foto: Joel Robine/NTB Scanpix. 
KRITISK TIL PRINSEN: Sammen med sønnene William og Harry før begravelsen. Folkemengden rundt var ikke særlig begeistret for Charles kommer det fram i ny bok. Foto: Joel Robine/NTB Scanpix.  Vis mer

- Hele veien rundt kunne man høre folk snakke stygt om prinsen. Selv trodde han ikke at han ville komme frem i live, fortalte Seward.

Ken Wharfe var prinsesse Dianas livvakt gjennom seks år, har lenge ment at dødsfallet kunne vært forhindret.

I et intervju fortalte Wharf at han syntes det var kjæresten til Diana, Al Fayed sine livvakters skyld at prinsessa døde den dagen.

- Hvis Metropolitan-politiet i England hadde vært med henne, hadde Diana aldri satt seg inn i en bil hvor sjåføren hadde drukket. De skulle ha stoppet henne fra å gå inn i den Mercedesen, sa han.

En jury konkluderte i 2008 med at Dodi Al-Fayed og prinsesse Dianas død skyldtes grovt uaktsom kjøring, ifølge NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer