Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Harry og Meghan Markle:

Hvitt pulver sendt til prins Harry og Meghan Markle

- Vil nok føre til at sikkerheten rundt bryllupet blir skjerpet, sier kongehusekspert.

ØKT SIKKERHET: Sikkerheten rundt prins Harry og Meghan Markle vil trolig skjerpes i forbindelse med bryllupet deres i mai. Foto: NTB scanpix
ØKT SIKKERHET: Sikkerheten rundt prins Harry og Meghan Markle vil trolig skjerpes i forbindelse med bryllupet deres i mai. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har startet etterforskning etter at et brev med hvitt pulver forrige uke ble sendt til prins Harry (33) og hans forlovede Meghan Markle (36).

Brevet ble tatt hånd om av tjenestemenn på Kensington Palace, men det ble fastslått av politiet at den var ufarlig. Det bekrefter politiet ved Scotland Yard til Evening Standard.

Brevet ble oppdaget kort tid etter at et brev med hvitt pulver også ble sendt til parlamentsbygningen. Politiet undersøker nå om det kan være noen sammenheng mellom de to brevene.

Den britiske avisa skriver at prins Harry og Meghan Markle er blitt informert om hendelsen.

Amerikanske myndigheter har vært på vakt for brev med hvitt pulver siden 2001, da konvolutter som inneholdt anthrax, altså miltbrannbakterier, ble sendt til medier og senatorer. Fem personer ble drept, ifølge Reuters.

Kensington Palace har ikke ønsket å kommentere saken.

- Skjerpet sikkerhet

Det er forventet at det kommer til å bli høy sikkerhet under bryllupet til prins Harry og Meghan Markle den 19. mai.

Bryllupet finner sted i St. George's Chapel i Windsor Castle, og etter vielsen skal det nygifte paret ut på en en parade i byen som går gjennom seks gater.

Ruten går ned Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road og Long Walk før de til slutt ender opp tilbake ved Windstor Castle.

​Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, sier at det er sannsynlig at planene for bryllupet blir revurdert etter den nylige hendelsen.

- Man har tidligere vært bekymret for terroranslag mot bryllupet til prins Harry, ettersom han har tjenestegjort i Afghanistan. Denne forsendelsen kan nok føre til at sikkerheten rundt bryllupet blir skjerpet. Planen er at Harry og Meghan skal kjøre rundt i åpen vogn i Windsor etter vielsen, men det spørs om man vil tillate det nå, forklarer Stavseng til Dagbladet.

Betalte for livvakter av egen lomme

Det var i november 2016 at det britiske kongehuset bekreftet forholdet mellom prinsen og «Suits»-stjerna etter flere uker med spekulasjoner.

- Prins Harry har tidligere vært bekymret for Meghans sikkerhet. Etter at det ble kjent at hun var prinsens kjæreste ble Meghan trakassert og utsatt for rasisme, blant annet på sosiale medier. En sex-scene fra TV-serien «Suits» ble også lagt ut på nettstedet Pornhub. Prins Harry og Buckingham Palace måtte til slutt rykke ut i en pressemelding og be om fred. Prinsen betalte også for livvakter for Meghan av egen lomme, sier kongehuseksperten.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Han forklarer at sikkerheten rundt kongefamilien har økt betraktelig de siste åra - også i Norge.

- Noen tiltak er synlige, men mange er også usynlige. De kongelige følges også av livvakter hvor enn de går, døgnet rundt. Som oftest er de kledd i sivil og er usynlige for folk flest. Men de er alltid i bakgrunnen. En dag iført trendy treningsklær, en annen dag mørk dress og en tredje dag bermudashorts. Men de er som regel alltid bevæpnet. Enten henger pistolen i et hylster under dressjakka eller så er våpenet plassert i en rumpetaske – hengt på forsiden av kroppen, sier Stavseng.

Stor forandring

Ifølge BBC er det kongefamilien som betaler for hele bryllupet til prinsen og Markle, inkludert seremonien, musikk, dekorasjoner og selve festen.

Meghan Markle kommer til å bli britisk statsborger i etterkant av bryllupet, men en talsmann for skuespilleren har tidligere uttalt at hun vil beholde sitt amerikanske statsborgerskap gjennom prosessen.

- Det er for tidlig å si om hun vil beholde dobbel nasjonalitet, skal talsmannen ha uttalt. Ifølge CNN vil en slik prosess ta flere år.

I fjor ble det kjent at Meghan Markle valgte å si opp jobben i den populære tv-serien «Suits», og har sakte, men sikkert begynt å tre inn i en kongelig rolle.

- Å tre inn i den kongelige verden betyr store endringer i ens liv. Plutselig er du allemannseie, og du må trå varsomt på en rekke områder. For eksempel skal du ikke uttale deg politisk. Vår egen kronprinsesse Mette-Marit sa jo selv, da hun forlovet seg med kronprinsen, at stemmeretten var noe av det hun kom til savne mest. Hun sa også at det var rart ikke å skulle ha sitt eget etternavn lenger, har Se og Hørs hoffreporter, Caroline Vagle, tidligere uttalt til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!