BRITNEY OG MARIT:  Når Madeleine Brynestad musikkdebuterer, blir det Marit Larsen møter Britney Spears, ifølge manageren hennes. Foto: Sigurd Fandango
BRITNEY OG MARIT: Når Madeleine Brynestad musikkdebuterer, blir det Marit Larsen møter Britney Spears, ifølge manageren hennes. Foto: Sigurd FandangoVis mer

- Hvordan kan man ikke like Britney!?

Atle Brynestads datter debuterer med «juicy toy-pop».

||| - Av og til skulle jeg ønske faren min ikke var fullt så kjent. Men sett på en annen måte så gjør det jo at jeg har enda mer å bevise. Jeg vil vise at jeg kan klare dette selv, sier Madeleine Brynestad (22).

Fra hun var ganske liten har hun holdt på med ballett, stepping, teaterdans, jazz og sang. I tillegg har hun skrevet musikk.

Låt om pappa
Når Madeleine musikkdebuterer med EP i høst, blir det med sofistikert candypop. Litt Marit Larsen møter Britney Spears, ifølge Brynestads manager og stylist, Elias Bragstad. Ifølge han er også «juicy toy-pop», en god betegnelse.

Tre av sangene har hun skrevet selv. Hun får inspirasjon av både TV, bøker og familie. Men også forholdet mellom far og datter har fått litt plass i låtene.

- Låta «Your Life» kan vel tolkes sånn. Sangen handler om hvordan man må huske på seg selv, at man må ta tak i seg selv for å komme videre, sier Brynestad.

Digger Britney
Mange av tekstene handler om gutter og kjærlighet. Sangen «My Future» handler om drømmeforholdet: «I love how you say, everything will be ok. I feel so special when you look at me your way», lyder noe av låtmaterialet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg skriver hele tida. Jeg synes det er veldig viktig å være med på hele prosessen, da blir det mer ekte, sier Brynestad.

Hun liker best å være i bevegelse når hun synger.

- Jeg har alltid sunget og danset på badet. Kanskje det er derfor jeg har endt opp med popmusikk, sier Brynestad.

Det var likevel litt tilfeldig at det ble pop, forklarer hun. Hun glad i country. Carrie Underwood, og Lionel Richie er bare noen av hennes musikalske forbilder. Også Britney da.

- Hvordan kan man ikke like Britney?, spør hun.

Vil klare seg selv
Madeleine Brynestad tror ikke det er en fordel å komme fra en medieprofilert familie. At pappa Atle Brynestad er finanskjendis har hun ikke lyst til å snakke om.

- Jeg har lyst til å få til dette fordi jeg er flink til å synge og opptre. Det er viktig for meg. Jeg har lyst til å klare det uten støtte fra andre kanter, sier Brynestad.

For tida vurderer hun og manager Elias Bragstad tilbudene fra ulike plateselskap. Men uansett vil EP-en, som var ferdig produsert ved juletider, komme ut i høst eller rundt jul.

Hvordan musikkprosjektet skal finansieres, er Madeleine ennå ikke helt sikker på.

- Det får tiden vise. Jeg vet hvor vanskelig det er å få platekontrakt for nye artister, men jeg er villig til å jobbe hardt for det, sier hun.

Da Atle Brynestads kone, Linn Stokke, ga ut plate ble den profilert i familiens butikk-kjede SmartClub. Nå er kjeden solgt, men Brynestad eier fortsatt GlasMagasinet.

- Vil EP-en din bli solgt på GlasMagasinet?

- Jeg tror nok ikke det. Det blir veldig feil. Nei, nei! Jo mer jeg tenker over det, jo mer feil føles det.

Anatomiboka på sengekanten
Den unge artisten forklarer at det er særlig mora Ellen Blikseth som har gitt henne mye innenfor musikken. Sammen rydder de vekk bord og stoler, så de kan danse rundt i stua. Gjerne iført fullt ballettutstyr.

- Jeg er gæren etter ballettutstyr, sier hun og ler litt sjenert, før hun avslører en annen, litt sær interesse.

- Jeg har tatt medisin grunnfag, og selv om jeg nå fokuserer for fullt på musikken, har jeg anatomiboka på sengekanten allikevel, det er så gøy å lese på det.