Britney Spears:

- Hyklerske

Den amerikanske popstjerna langer ut mot dokumentarene om seg selv.

MISFORNØYD: Britney Spears er lite fornøyd med de to nyeste dokumentarene om hennes liv. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP/ NTB
MISFORNØYD: Britney Spears er lite fornøyd med de to nyeste dokumentarene om hennes liv. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP/ NTB Vis mer
Publisert

Den mye omtalte dokumentaren «Framing Britney Spears», som er produsert av The New York Times og som ble sluppet i februar, følger Britney Spears' (39) vei til berømmelse.

Dokumentaren gjør også et dypdykk inn i stjernas rettspålagte vergemål og måten hun ble behandlet på av mediene fra tenåring til voksen.

Også den ferske BBC-dokumentaren «The Battle For Britney: Fans, Cash And A Conservatorship» har fått oppmerksomhet.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Sterkt kritisk

Dokumentarene kommer mens 39-åringen er involvert i en juridisk kamp mot faren, Jamie Spears (68), som har hatt en sentral rolle i vergemålet hennes siden 2008.

Popstjerna har gjort det klart at hun ikke lenger ønsker at faren skal ha ansvaret for økonomien hennes, og fjoråret bød derfor på en rekke møter i retten på bakgrunn av nettopp det.

De to dokumentarene tar også et dypdykk i sangerinnas mentale helsetilstand, som var det som førte til at faren fikk kontroll over økonomien hennes.

MØTES I RETTEN: Britney Spears og faren Jamie Spears er fortsatt i en bitter strid rundt farens vergemål. Foto: AP/ NTB
MØTES I RETTEN: Britney Spears og faren Jamie Spears er fortsatt i en bitter strid rundt farens vergemål. Foto: AP/ NTB Vis mer

Det har lenge vært tyst fra Spears selv, men nå kan det se ut som at hun har fått nok. På sin egen Instagram-konto slakter hun nemlig dokumentarene.

«Disse dokumentarene er så hyklerske … De kritiserer media, mens de gjør akkurat det samme selv? Faen», skriver hun på Instagram.

ØNSKER BRITNEY TILBAKE: Jason Alexander, Britney Spears eksmann, deltok i en #FreeBritney-protest tidligere denne uka. Video: AP Vis mer

«Toxic»-sangerens innlegg ble postet mandag, sammen med en video som viser henne danse i en sportstopp og shorts i foajeen i sitt hjem i Los Angeles.

«Virkelig smigret»

Til sine følgere skriver hun, sannsynligvis noe ironisk, at oppmerksomheten er «smigrende», men at hun ikke synes det er spesielt gøy at de mest negative og traumatiserende delene av livet hennes blir underholdning for folk og fans så mange år etterpå.

«Så mange dokumentarer om meg i år, der andre skal mene noe om livet mitt. Hva kan jeg si … Jeg er virkelig smigret!», skriver hun, før hun legger til at hun har opplevd mye fint også, fine ting som ikke får plass i dokumentarene.

SUKSESSRIK: Britney Spears har opplevd både voldsomme oppturer og nedturer i livet. Dette bildet er hentet fra en konsert hun gjorde i Columbia, Sør-Carolina, i 2004. Foto: MediaPunch / Shutterstock/ NTB
SUKSESSRIK: Britney Spears har opplevd både voldsomme oppturer og nedturer i livet. Dette bildet er hentet fra en konsert hun gjorde i Columbia, Sør-Carolina, i 2004. Foto: MediaPunch / Shutterstock/ NTB Vis mer

«La meg få minne alle på at selv om jeg har vært gjennom mye tøft, så har jeg opplevd mye mer som jeg vil kalle fantastisk. Men verden er mer opptatt av alt det negative».

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter ny video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

I kjølvannet av de mye omtalte dokumentarene har flere stjerner vist sin støtte ved å påpeke at de står i solidaritet med popstjerna.

Emneknaggen #FreeBritney har gått viralt de siste åra og ble startet av en gruppe av popstjernas fans, som hevder at Spears' far kontrollerer, manipulerer og utnytter dattera - og hennes mentale helse. Han har selv hevdet at dette er en vits.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer