Hyler av smerte i «Hele Norge baker»: - Det sluttet aldri å svi

Tanja Øvrebø fikk kokende karamell på foten.

(Dagbladet): Den tredje sesongen av konkurranseprogrammet «Hele Norge baker» hadde premiere på TV3 forrige uke, og i kveldens episode skal amatørbakerne bryne seg seg på den franske desserten Iles flottantes.

For Tanja Øvrebø (28) ender oppgaven i legevakt-besøk.

Hobbybakeren klarer nemlig å få kokende karamell over foten, og må tas ut av innspillinga for å motta medisinsk behandling.

Hyl og skrik - Jeg forsto ikke helt hva som skjedde, for det gikk veldig fort. Jeg var mer opptatt av smellet bak meg, sier Øvrebø til Dagbladet.

28-åringen fra Jæren var på vei bort til fryseskapet da bollen med karamell sprekker i hendene på en meddeltaker - som står like bak henne.

Den glovarme røra brenner seg gjennom nylonstrømpebuksa til Øvrebø, som bryter ut i et laaaaangt hyl.

- Det var veldig, veldig vondt, og sluttet aldri å svi. Og på grunn av den strømpebuksa, fikk jeg ikke alt av med en gang, sier Øvrebø, som på ingen måte klandrer meddeltakeren for uhellet.

Merket for livet Øvrebø ble kjørt til legevakta med annengrads forbrenning, og var tilbake på innspillingsstedet et tar timer etterpå. I dag er foten helt fin igjen.

- Jeg har fått et lite arr der, men det gjør ikke noe. Nå trenger jeg i alle fall ikke tatovere foten, spøker 28-åringen.

VONDT: Hobbybakeren Tanja Øvrebø (28) fikk annengrads forbrenning under innspillinga av «Hele Norge baker». Foto: TV3
VONDT: Hobbybakeren Tanja Øvrebø (28) fikk annengrads forbrenning under innspillinga av «Hele Norge baker». Foto: TV3 Vis mer

Linda Glomlien i TV3, presseansvarlig for «Hele Norge baker», opplyser til Dagbladet at produksjonsteamet har klare sikkerhetsrutiner når uhellet er ute.

- I Tanjas tilfelle var vi raskt på plass med romtemperert vann som vi helte over foten hennes, før vi smurte på brann-gel og ga henne smertestillende. Hun ble raskt kjørt til nærmeste legevakt, sier Glomlien og legger til:

- Vi har alltid tilgjengelig brannslukningsapparat, branntepper og førstehjelpsutstyr på settet.