Prins Harry:

Hyller bestemoren: - Takk

Prins Harry med uttalelse etter dronning Elizabeths død.

I SORG: Prins Harry er i sorg etter å ha mistet bestemoren, dronning Elizabeth forrige uke. Foto: REX / NTB
I SORG: Prins Harry er i sorg etter å ha mistet bestemoren, dronning Elizabeth forrige uke. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dronningen var en ledestjerne

Det sier prins Harry (37) i en uttalelse hvor han hyller sin avdøde bestemor. Dronning Elizabeth døde torsdag forrige uke, 96 år gammel.

- Når vi feirer livet til min bestemor, Hennes Majestet Dronningen, og sørger over taper av henne, blir vi alle minnet om den ledestjerna hun var for så mange.

Han mimrer videre tilbake til noe dronningen skal ha sagt etter hun mistet ektemannen prins Philip i fjor.

- Livet består selvfølgelig av siste farvel så vel som første møter.

JUBEL: Da prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor i London, ble de møtt med full jubel. Vis mer

- Bestemor, mens denne siste avskjeden bringer oss stor sorg, er jeg evig takknemlig for alle våre første møter - fra mine tidligste barndomsminner med deg, til å møte deg for første gang som min øverstkommanderende, til den første gangen du møtte min kjære kone og klemte dine elskede oldebarn.

NÆRE: Dronning Elizabeth og barnebarnet prins Harry hadde et nært forhold. Her fra 2019. Foto: Steve Parsons/Pool via REUTERS/File Photo
NÆRE: Dronning Elizabeth og barnebarnet prins Harry hadde et nært forhold. Her fra 2019. Foto: Steve Parsons/Pool via REUTERS/File Photo Vis mer

Videre sier prins Harry at han setter stor pris på det han har delt med bestemoren, og legger til at han hedrer sin far i hans nye rolle som kong Charles.

- Takk for ditt engasjement. Takk for gode råd. Takk for ditt smittende smil. Også smiler vi vel vitende om at du og bestefar er gjenforent nå, og hviler sammen i fred, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer