Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise:

Hyller dronningen

Durek Verrett holder ikke tilbake på kjærlige ord om svigermor.

FANT KJÆRLIGHETEN: Amerikanske Durek Verrett kapret prinsesse Märtha Louises hjerte i 2019. Foto: Daryl Henderson/ NTB
FANT KJÆRLIGHETEN: Amerikanske Durek Verrett kapret prinsesse Märtha Louises hjerte i 2019. Foto: Daryl Henderson/ NTB Vis mer
Publisert

Søndag ble mødre over Atlanterhavet hyllet og gjort stas på i anledning den amerikanske morsdagen. Den selvutnevnte sjamanen og amerikaneren Durek Verrett (47) var blant dem som delte noen gode ord.

Verrett er ikke fremmed for å hylle både kjæresten prinsesse Märtha Louise (50) og den norske kongefamilien, og søndag publiserte han en bildekarusell på Instagram med noen velvalgte ord.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

- En kjærlig mor

I et Instagram-innlegg publisert på mandag, røper Verrett at han tok med prinsessen på en nydelig date på morsdagen, før han tok til sosiale medier for å skryte av sin kjære.

«Hun er en så kjærlig mor for døtrene sine. Hun vier 100 prosent av sin sjel og ånd for å sørge for at de er sterke, kloke og velbalanserte kvinner i samfunnet», skriver 47-åringen.

Men sjamanen benytter også anledningen til å skrive noen pene ord om prinsessens mor, dronning Sonja (84).

«Takk til dronning Sonja for å være en kreativ, mektig mor som er elegant og full av nåde for å bringe en så mektig leder som prinsesse Märtha Louise inn i livet vårt. Gratulerer med morsdagen til alle kvinner og til alle kvinner og menn som har mødre».

SJOKK: I denne ukens episode av «Sofa» får seerne sjokk når de ser sjaman Durek. Video: TV 2 Vis mer

Suksess på hver sin kant

Det var for 19 år siden prinsessen ble mor for første gang.

Allerede samme dag som hun kom til verden, ble det kjent at prinsessedatteren skulle hete Maud Angelica Behn (19). Bestefar kong Harald (85) hadde bestemt i samspill med foreldrene at hun ikke skulle ha prinsessetittel, men sin fars, avdøde Ari Behns etternavn.

I 2020 ble 19-åringen kåret til årets modigste kvinne av Tara etter å ha talt i farens bisettelse. I tillegg har hun gitt ut ei bok

Prinsessens to andre døtre, som i dag er 17 og 13 år, har også utmerket seg på hver sin måte. Leah Isadora (17) er en ivrig beautyinfluenser som stakk av med pris på Vixen Awards, og har nylig blitt Team Models' nyeste tilskudd.

Yngstedatter Emma Tallulah (13) har på sin side blitt norgesmester i children-klassen i sprangridning.

UTSTILLING: Prinsesse Märtha Louise og døtrene Emma Tallulah Behn Leah Isadora Behn og Maud Angelica Behn under presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. Maud Angelica snakker om sin avdøde far. Video: NTB Scanpix Vis mer

Tvang døtrene til én ting

Da prinsessen gjestet podkasten «Suksess med Jan Thomas» i fjor, avkreftet trebarnsmoren at hun har presset barna inn i interessene sine.

Likevel måtte hun innrømme én hobby alle de tre prinsessedøtrene har vært nødt til å prøve:

- Jeg har vel ikke pushet dem noen ting, bortsett fra at jeg har tvunget alle til å ri en periode, sa hun humoristisk, men påpekte at de har fått lov til å slutte med hest når de har ønsket det.

- Jeg unner de tre jentene det så innmari etter alt de har gått gjennom, la hun stolt til om alt barna har fått til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer