Prins Philips begravelse:

Hyller ektemannen før begravelsen

Dronninga deler et privat og unikt bilde med offentligheten.

PRIVAT: Fredag delte den britiske monarken dette private familiebildet med prins Philip. Lørdag begraves prinsen i St. Georges kapell i Windsor. Foto: Grevinne Sophie / Reuters / NTB
PRIVAT: Fredag delte den britiske monarken dette private familiebildet med prins Philip. Lørdag begraves prinsen i St. Georges kapell i Windsor. Foto: Grevinne Sophie / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag klokka 16.00 norsk tid begraves dronning Elizabeths (94) ektemann prins Philip i St. Georges kapell i Windsor. Prinsen gikk bort fredag i forrige uke, 99 år gammel.

Den britiske monarken mistet en nær støttespiller og fortrolig ektemann gjennom over 70 år da prinsen gikk bort. En rekke medlemmer av den britiske kongefamilien har delt minneord etter dødsfallet, men dronninga selv har holdt seg heller taus.

Fredag kveld delte hun imidlertid en hyllest til ektemannen, som hun giftet seg med i 1947. Samtidig som de siste detaljene om begravelsen ble avslørt, delte 94-åringen også et privat bilde sammen med prins Philip fra 2003.

Aldri delt før

Bildet har aldri vært delt med offentligheten før, og er tatt av svigerdattera grevinne Sophie (56), som er gift med prins Edward (57). På bildet smiler ekteparet til kameraet, og de ser tydelig ut til å trives i hverandre selskap.

Bildet er tatt i Coyles of Muick, ikke langt unna familiens landsted Balmoral i Skottland. Ifølge Sky News har ekteparet vært på ferie i området mange ganger opp gjennom åra.

«Dronninga ønsker å dele dette private bildet med hertugen av Edinburgh på toppen av Coyles of Muick i Skottland i 2003», heter det i innlegget som blant annet er delt på Instagram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer