Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kim Kardahsian:

Hyller Greta Thunberg

- Hun er en fantastisk, ung kvinne.

HYLLEST: I et nytt intervju med nyhetsbyrået Reuters hyller Kim Kardashian klimaforkjemperen Greta Thunberg. Foto: NTB Scanpix
HYLLEST: I et nytt intervju med nyhetsbyrået Reuters hyller Kim Kardashian klimaforkjemperen Greta Thunberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste ukene har 16 år gamle Greta Thunberg fra Sverige vært på alles lepper. Hun fikk enorm oppmerksomhet verden over da han hun talte i FNs generalforsamling under fredsorganisasjonens toppmøte i New York i september.

Hun klarte også å hisse på seg selveste presidenten i USA, Donald Trump (73) - men den klimaengasjerte svensken har også blitt hyllet.

En rekke internasjonale kjendiser har også berømmet 16-åringen for hennes engasjement for klima- og miljøspørsmål - og denne gang er det ingen ringere enn «Keeping Up With The Kardashians»-stjerna Kim Kardashian (38) som hyller Greta Thunberg.

Den berømte realityprofilen uttaler seg om klimaaktivisten i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

- Hun er en fantastisk, ung kvinne, så modig og tøff, sier Kardashian.

DRAMATISK: Det gikk ikke helt som planlagt da Kourtney Kardashian fikk fikset håret sitt før en tilstelning sammen med søsteren Kim Kardashian West. Det forteller de om i serien «Keeping Up With The Kardashians». Video: Hayu via TV2 Sumo Vis mer

- Nettopp det vi trenger

I intervjuet med nyhetsbyrået forklarer Kardashian at hun deler Thunbergs syn på klimaforandringene - og avslører at hun håper på å få spise middag sammen med 16-åringen.

BLIR HYLLET: Kim Kardashian roser Greta Thunberg opp i skyene i et nytt intervju - og vil også ha en prat med foreldrene hennes. Foto: NTB Scanpix
BLIR HYLLET: Kim Kardashian roser Greta Thunberg opp i skyene i et nytt intervju - og vil også ha en prat med foreldrene hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun er så modig og tøff som står opp mot disse voksne menneskene som kan være veldig skremmende, og at hun da er så åpen og ærlig er nettopp det vi trenger, sier hun.

Kardashian sier også i intervjuet at klimaforandringene er et enormt problem. 38-åringen sier også at hun ønsker å møte Thunbergs foreldre, Malena Ernman og Svante Thunberg, for å dele tanker rundt det å være en stemme i sosiale medier.

- Å nå ut til så mange mennesker på en så stor plattform, inviterer til mange forskjellige meninger og perspektiver, og jeg vil vite hvordan foreldrene håndterer det, sier realitystjerna til Reuters.

Thunberg er for tiden i USA, hvor hun nylig har besøkt de mye omtalte oljeledningene i Sør-Dakota.

Kardashian ikke den eneste

Det er riktignok ikke bare Kim Kardashian som har hyllet Greta Thunberg. Etter at hun talte for kongressen i Washington DC og for FNs klimatoppmøte tidligere i høst, var en rekke kjente profiler raskt ute med superlativene.

I et intervju på «Skavlan» fortalte Thunberg at blant andre skuespiller og politiker Arnold Schwarzenegger (72) var blant dem som hadde tatt kontakt med henne, ifølge Aftonbladet.

- Han har tilbudt seg å låne bort elbilen sin til meg om jeg ønsker det, sa hun i TV-programmet.

AVSLØRING: Kim Kardashian hadde egentlig tenkt å holde en hemmelighet for seg selv, men da hun fikk noen glass innabords, gikk ikke dét helt etter planen. Video: E! Vis mer

Også USAs tidligere president Barack Obama (58) hyllet Thunberg på Twitter etter at de møttes under et besøk hos hans stiftelse «Obama Foundation».

- Bare 16 år gammel, og Greta Thunberg er allerede en av de største forkjemperne for kloden [ …] Hun er ikke redd for å presse på for å få til handling, var blant det ekspresidenten skrev på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media