«Skal vi danse»-Jorun:

Hyller moren etter sykdommen: - Hun er den råeste jeg vet om

Jorun Stiansens sterke historie om adoptivmoren Else.

NÆRT: Her er Jorun Stiansen og mora Else Lundevold Stiansen sammen under «Idol»-finalen i 2005. Når den 33 år gamle artisten på ny er aktuell i en konkurranse på TV 2, kommer hun ikke utenom å hylle mora og pågangsmotet hun besitter. Foto: NTB scanpix
NÆRT: Her er Jorun Stiansen og mora Else Lundevold Stiansen sammen under «Idol»-finalen i 2005. Når den 33 år gamle artisten på ny er aktuell i en konkurranse på TV 2, kommer hun ikke utenom å hylle mora og pågangsmotet hun besitter. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag kveld er det duket for tårer og sterke bånd i «Skal vi danse», når deltakerne med dans skal hylle noen de ser opp til eller som står nær dem. Flere av deltakerne har valgt venner eller idoler, men familiemedlemmer - og spesielt mødre - er det mange som har landet på.

Tidligere «Idol»-vinner Jorun Stiansen (33) er blant disse. Hennes 66 år gamle mor Else Lundevold Stiansen ble et naturlig valg da hun og dansepartner Fredric Brunberg fikk oppgaven i fanget forrige uke.

- Mamma er den råeste dama jeg vet om. Jeg har mange sterke damer i familien som fortjener en hyllest og heder, men valget falt spesielt på mamma på grunn av sykdommen, sier Stiansen til Dagbladet og blir stille.

- Mamma er seig

Hun tar seg god tid når hun forklarer at mora for sju år siden ble diagnostisert med Parkinsons, en sykdom som ifølge Norsk Helseinformatikk skyldes at celler i hjernen blir ødelagt. Vanlige symptomer på sykdommen er skjelving, stivhet og dårlig koordinasjon.

Danseløven Jorun, som nesten utelukkende har sanket inn høye poengsummer fra dommerne, sier det ble naturlig å hylle moras pågangsmot - spesielt etter at diagnosen kom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer