«Mission: Impossible 7»

Hyller Norge i avskjedshilsen

Tom Cruise og «Mission: Impossible»-produksjonen hyller Norge når de nå forlater landet og fortsetter innspillingen i Italia.

STRENGT REGIME: Smittevernpersonell stoppet innom filmsettet til Mission Impossible og forlot stedet med en sort testbeholder. Video: Lars Eivind Bones / Knut-Eirik Lindblad / Dagbladet Vis mer
Publisert

Siden slutten av august har Hollywood-stjerna Tom Cruise (58) vært i Norge for å spille inn «Mission: Impossible 7». Filmproduksjonen har gjort opptak en rekke steder, blant annet i Åndalsnes i Rauma kommune og på Stranda.

- RÅTT: Her utfører Tom Cruise et spektakulært motorsykkelstunt på Stranda. Video: Marit Heltne og DBTV Vis mer

Den verdensberømte 58-åringen har vært gjennom en rekke fartsfylte stunt i Norge - blant annet et spektakulært motorsykkelstunt. Nå er imidlertid norgesoppholdet over, og produksjonen takker for seg og fortsetter innspillingen i Roma.

Det skriver regissør Christopher McQuarrie (52) i et innlegg på Instagram søndag, der han også hyller Norge før produksjonen nå reiser videre.

«Norges skala og skjønnhet har satt et uutslettelig og avgjørende avtrykk på filmen vår, og minnet oss på at alt er mulig», skriver stjerneregissøren i innlegget.

Takker nordmenn

Videre retter McQuarrie en stor takk på vegne av produksjonen til Norsk filminstitutt, Norsk Jernbanemuseum, Rauma og Stranda kommune, det norske crewet og alle andre som har hjulpet produksjonen under norgesopptakene.

«Og selvsagt fjellene», skriver regissøren, før han kommer med en stor takk også til det norske folk:

«Mest av alt vil vi takke det varme og imøtekommende folket i Norge. Deres godhet og betraktninger er ikke annet enn en inspirasjon. Vi vil alle savne dere veldig og ser fram til å møte dere igjen», skriver McQuarrie.

I innlegget kommer det også fram at produksjonen nå flytter seg til Roma i Italia, der innspillingen fortsetter.

- RÅTT: Her utfører Tom Cruise et spektakulært motorsykkelstunt på Stranda. Video: Marit Heltne og DBTV Vis mer

Møtte kulturministeren

I midten av september fikk Tom Cruise og resten av produksjonen besøk av kulturminister Abid Raja (V) i Åndalsnes, der statsråden fikk en omvisning på filmsettet og et eksklusivt møte med den kjente stjerna.

Men det var knyttet stor spenning til om møtet ville bli noe av, avslørte Raja overfor Dagbladet.

- Jeg vet ikke om vi får møtt ham. Vi har tatt en coronatest, og den må først vise at vi er friske, sa Raja, som dagen før ble transportert til en testcontainer hvor han måtte gjennom en «svært ubehagelig» seanse, ifølge ham selv.

Testen var heldigvis negativ og Raja fikk en etterlengtet prat med skuespilleren. Ifølge TV 2 bekreftet Cruise at de har lyst til å returnere til Norge for neste film i serien, samtidig som han takket det norske folk.

- Jeg vil bare at dere skal vite at det er et stort privilegium å være her. Jeg snakker ikke bare på vegne av meg selv, men hele filmbesetningen. Folkene er helt fantastiske. Tusen takk, sa Cruise til Raja i en videosnutt kanalen hadde fått tilsendt.

ACTIONHELT: Kulturminister Abid Raja så fram til å møte hollywood-skuespiller Tom Cruise, under innspillingen av Mission Impossible 7. Reporter: Christopher Pahle Vis mer

På spørsmål fra Raja om han liker Norge, svarte Cruise:

- Om vi liker Norge? Nei, vi elsker Norge!

Abid Raja var invitert på settbesøk for å se hvordan en storskala filminnspilling fungerer. Ifølge statsråden ønsket han å prate filmpolitikk med Cruise, som har lagt igjen 200 millioner kroner her til lands i løpet av august og september. Innspillingen mottar 50 millioner kroner i støtte gjennom insentivordningen for film.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer