«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Hyller sin avdøde mamma

Jon Almaas kunne slippe jubelen løs på toppen av Nordkapp. Etterpå kom tårene - opptil flere ganger.

VANT: Jon Almaas danket ut Øystein «Pølsa» Pettersen i finalen. Video: Dplay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg var så sliten som jeg aldri har vært før, og jeg har vært med på litt forskjellig som gjør deg sliten, sier den ferske «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»-vinneren Jon Almaas (52) til Dagbladet.

Etter en intens måned på tur, og ikke minst en svært jevn finale mot Øystein «Pølsa» Pettersen (37), kunne tv-profilen omsider slippe jubelen løs på toppen av Nordkapp søndag kveld.

Sesongen ble spilt inn i fjor høst, men det er altså først i kveld at vinneren blir kjent for tv-seerne. Allerede fra start ble Almaas raskt pekt ut som forhåndsfavoritt til å hente hjem seieren, et stempel han selv mener han ikke fortjente.

- Folk har nok et bilde av at jeg er i god form fordi jeg har vært med på Birkebeineren og sånne ting. Og hvis man ser på de ti som var med i år, så kan man kanskje tenke at jeg er i bedre form enn seks av dem. Kanskje var jeg blant topp fire eller fem over dem som hadde best utgangspunkt.

Likevel var det flere av de andre deltakerne Almaas så for seg kunne vinne, blant dem Øystein Pettersen, som han møtte til en siste duell i finalen.

Mor med Parkinsons

Før 52-åringen kunne kalle seg vinner og stå øverst på pallen, måtte han som nevnt gjennom en svært krevende tur i omfattende terreng. At hele turen fra Lindesnes til Nordkapp var krevende, og ikke minst finalen, legger ikke den spreke tv-profilen skjul på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer