Luke Perry er død

Hylles av stjernene: - Jeg var lenge forelsket i ham

Luke Perry døde mandag, bare 52 år gammel. Nå slår stjernene ring rundt familien hans.

DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag kom den triste nyheten om at skuespiller Luke Perry er død, bare 52 år gammel. «Beverly Hills 90210»-stjerna døde med familien ved sin side, og etter at det triste budskapet ble kjent har kondolansene strømmet inn.

Det siste døgnet har Perry blitt hyllet i sosiale medier av både fans og kjente og kjære, og flere skriver at de er knust over nyheten. Mens Charlie Sheen har skrevet et lengre dikt etter tapet av stjerna, har flere av Perrys «Beverly Hills 90210»-kolleger delt sine tanker etter hans bortgang.

- Jeg er i sjokk og hjertet mitt er knust. Jeg er trist på vegne av barna hans som han elsket mer enn ord kan uttrykke. Han var så stolt av Jack og Sophie, sier skuespiller Tori Spelling om Perry, som etterlater seg de to barna - på henholdsvis 21 og 18 år - og forloveden Wendy Madison Bauer, til People.

SOL, SEX OG SÅPE: «Beverly Hills, 90210» tok verden med storm og Brian Austin Green, Jennie Garth, Luke Perry, Shannen Doherty, Jason Priestley, Tori Spelling, Ian Ziering og Gabrielle Carter ble superstjerner gjennom 90-talls serien. Foto: Stella Pictures.
SOL, SEX OG SÅPE: «Beverly Hills, 90210» tok verden med storm og Brian Austin Green, Jennie Garth, Luke Perry, Shannen Doherty, Jason Priestley, Tori Spelling, Ian Ziering og Gabrielle Carter ble superstjerner gjennom 90-talls serien. Foto: Stella Pictures. Vis mer

De to stjernene spilte blant annet sammen i «Beverly Hills 90210».

- Luke var et av de hyggeligste og mest ydmyke menneskene jeg noensinne har kjent. Jeg er takknemlig for vennskapet vi hadde i så mange år. Han var virkelig som familie for meg, en som beskyttet meg og en bror. Jeg er så trist over tapet, fortsetter hun.

VENNER OG KOLLEGAER: Luke Perry og Tori Spelling under TV Land Awards i 2005. Foto: NTB Scanpix
VENNER OG KOLLEGAER: Luke Perry og Tori Spelling under TV Land Awards i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også flere andre kjendiser, som i løpet av Perrys 52 år gamle liv fikk gleden av å jobbe med og kjenne ham, har delt noen ord.

Blant dem er skuespiller Selma Blair, som selv sliter med den uhelbredelige sykdommen Multippel Sklerose (MS).

- Luke Perry. En av de snilleste mennene jeg noensinne har møtt. Jeg hadde dessverre ikke gleden av å virkelig kjenne ham, men det ville vi alle. Hjertet mitt er knust på vegne av familien og vennene hans. Jeg beklager, hvil i fred, skriver hun.

«High School Musical»-stjerna Ashley Tisdale skriver i et lengre innlegg på Instagram at en av hennes første oppdrag som skuespiller var en gjesteopptreden i tv-serien som en gang i tiden gjorde Perry til stjerne.

- Hjertet mitt verker. En av mine første jobber var en gjesteopptreden på «90210». Scenene mine var med Luke. Jeg var lenge forelsket i ham og å få jobbe med ham var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg husker ham bare som en ydmyk og veldig fin fyr, skriver hun.

En av dem som også fikk gleden av å jobbe med Luke Perry var Leonardo DiCaprio. På Twitter skriver han blant annet hvor talentfull Perry var i jobben sin.

- Luke Perry var snill og en utrolig talentfull skuespiller. Det var en ære å få jobbe sammen med ham. Mine tanker og bønner går til han og hans elskede, skriver «Titanic»-stjerna.

DiCaprio og Perry spiller blant annet sammen i den kommende Quentin Tarantino-filmen «Once Upon a Time In Hollywood», som ifølge IMDB har premiere i juli.

Forrige uke ble 52-åringen lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Det skal også være dødsårsaken. Perry fikk et slag onsdag morgen, og ble innlagt på sykehuset. TMZ skrev at tilstanden hans var uklar, og Perrys representanter bekreftet overfor Variety at 52-åringen lå på sykehuset for videre observasjon.

Det skulle altså vise seg at tilstanden hans var dårlig. En av hans representanter sa til TMZ mandag at legene forsøkte iherdig å redde livet hans. Skadene skal derimot ha vært for store.

Skuespiller Kirstie Alley beskriver dødsfallet som en tragedie.

- Hvil i fred Luke Perry ... Sender masse kjærlighet til hans venner og familie. Tragisk, skriver hun på Twitter.

Perry er for tida å se på skjermen i Netflix-serien «Riverdale», der han spiller rollen som Fred Andrews.

Ifølge TMZ hadde han vært på jobb og innspilling som vanlig i tida før sykehusinnleggelsen. At Perry har betydd mye for mange, kommer ikke som en overraskelse.

- Luke Perry var en fantastisk skuespiller og virkelig unik. Å se ham på «90210» var en av grunnene til at jeg ville flytte til LA. Mine tanker går til familien og vennene hans både på og utenfor settet. Hvil i fred, skriver programleder Ryan Seacrest på Twitter.

«Baywatch»-stjerna David Hasselhoff skriver at han møtte Luke Perry nylig, og at han så svært godt ut.

- Helt knust etter å ha hørt om Luke Perry. Han var en god venn - og jeg beundret virkelig arbeidsmoralen og godheten han hadde for alle. Jeg møtte nylig Luke på Comic Con. Han så fantastisk ut og vi hadde en fantastisk gjenforening. Vi vil savne ham og mine tanker går til familien, skriver Hasselhoff til et bilde hvor de to deler en varm klem.

«Riverdale»-skuespiller Lili Reinhart, som har hatt gleden av å jobbe med Perry i den aktuelle serien, sliter med å finne ord.

- Jeg finner det vanskelig å forstå at han ikke lenger vil være rundt oss, gi lange klemmer og dele sin visdom og vennlighet med oss. Jeg tenker på familien hans. Barna hans. Jeg ber for at de skal komme seg gjennom dette og finne fred gjennom dette vanskelige tapet, skriver hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer