Atle Pettersen:

Hylles av superstjerna etter slakten

- Jeg gikk rett i bakken.

FINALEKLAR: Atle Pettersen fikk en overrakselse av en MGP-legende etter å ha mottatt massiv kritikk. Video: NRK / Atle Pettersen Vis mer
Publisert

Førstkommende lørdag er det duket for den store finalen i Melodi Grand Prix, og vi får endelig vite hvem som får den gjeve billetten til Eurovision Song Contest, som i år holdes i Liverpool.

Der skal blant andre den rutinerte artisten Atle Pettersen (33) framføre låta «Masterpiece».

Veien til finalen har imidlertid ikke bare vært en dans på roser for Pettersen, som i delfinalen ble regelrett slaktet av NRKs anmelder Espen Borge.

«Jeg håper jo allerede at dette er siste gang jeg hører denne låta, men kjenner jeg min flaks rett går vel Atle rett til topps».

33-åringen gikk, som Borge spådde, rett til topps, og er altså nå klar for den store finalen.

STIKK: Atle Pettersen gikk videre til finalen i Melodi Grand Prix - og benyttet anledningen til å komme med et stikk til NRKs anmelder. Video: NRK Vis mer

Støttes av superstjerne

Pettersen legger ikke skjul på at kritikken har vært hard å stå i.

- Det er jo kjipt, selvfølgelig. Det føles urimelig, men så tenker jeg at han må få stå for det han skriver. Så håper jeg bare vi kan holde oss unna det som er på grensen til personangrep på lørdag, sier artisten til Dagbladet.

Han har likevel fått mye støtte - riktignok fra litt uventet hold.

Denne uka tikket det nemlig inn en video fra Eurovision-legenden Måns Zelmerlöw (36). Han gikk helt til topps i konkurransen med låta «Heroes» i 2015, og har vært en stor inspirasjon for 33-åringen.

- Ja, det tikket rett og slett inn en melding fra selveste. Jeg datt nesten i bakken. At han har fått med seg det norske MGP-sirkuset og denne låta, det er skikkelig stas.

  • Se videoen øverst i saken!
FINALEKLAR: Atle Pettersen skal opptre i MGP-finalen førstkommende lørdag. Foto: Ulrik Kramer/NRK / NTB
FINALEKLAR: Atle Pettersen skal opptre i MGP-finalen førstkommende lørdag. Foto: Ulrik Kramer/NRK / NTB Vis mer

- Utrolig stort

Pettersen beskriver den svenske artisten som innehaver av «den mest ikoniske Eurovision-opptreden noensinne». Derfor føltes det ekstra spesielt med en personlig hilsen.

- At en så stor skikkelse i dette sirkuset bruker tida si på å lage en sånn hilsen, det er bare utrolig stort, sier han, med et smil som kan høres gjennom telefonen.

- Så er det jo aldri feil med støtte fra Sverige heller, for de vet hva de driver med.

33-åringen legger heller ikke skjul på at det store målet er å komme seg opp på Zelmerlöws nivå.

Først må han imidlertid komme seg gjennom den store MGP-finalen.

SLEMT: I det nye programmet «Spice of life», har Stian Blipp dratt frem skjult kamera, og en som virkelig får gjennomgå, er artist og kompis Atle Pettersen. Video: Rød Løper Vis mer

Sulten

Når Dagbladet snakker med ham, sitter Pettersen på flytoget på vei til Trondheim - hvor den store finalen skal skje.

- Nervene er veldig rolige. Jeg har brukt litt tid på å jobbe med hodet mitt, for man vil jo så mye og så inderlig. Men jeg må prøve å være til stede og være takknemlig for at jeg får oppleve det. Det er det viktigste.

Artisten påpeker at han er dypt takknemlig for at han har fått nok stemmer til å komme seg til finalen, og at han gleder seg stort til å framføre låten igjen.

- På finaledagen skal jeg kontrollere det jeg kan kontrollere, som hvordan jeg skal synge, om jeg har tatt på meg klærne riktig og opptreden. Så kan jeg tillate meg å bli nervøs for resultatet.

- Men jeg er sulten, altså. Det hadde vært fryktelig deilig med en billett til Liverpool, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer