Grevinne Alexandra:

Hylles etter ansiktsløft

Det danske folk hyller grevinne Alexandras åpenhet. Norsk kirurg minner om viktigheten av å tenke seg om før omfattende inngrep vurderes.

NYTT FJES: Prins Felix sammen med prins Joachim, grevinne Alexandra og prins Nikolai onsdag 23. juni. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
NYTT FJES: Prins Felix sammen med prins Joachim, grevinne Alexandra og prins Nikolai onsdag 23. juni. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var mange som sperret opp øynene da grevinne Alexandra (57) dukket opp på eksamensfeiringen til yngstesønnen prins Felix (18) i slutten av juni.

Dansk presse la fort merke til at grevinnens utseende hadde forandret seg siden sist hun var å se i offentligheten, noe som selvsagt skapte spekulasjoner.

Et par dager seinere gikk 57-åringens sekretær ut i pressen og bekreftet at grevinne Alexandra har lagt seg under kniven. Helle von Wildenrath Løvgreen sa til Billed Bladet at det er snakk om en øyeoperasjon, i tillegg til et «lite løft» av hals og underansikt.

Grevinnen valgte å bekrefte det kirurgiske inngrepet fordi hun ønsker mer åpenhet rundt kosmetiske inngrep. Grevinne Alexandra har alltid gått sine egne veier, og det setter det danske folk pris på.

YouGov har utført en spørreundersøkelse på vegne av den danske avisa BT, og resultatet er krystallklart: De fleste dansker synes det er helt greit at grevinnen har pyntet på ansiktet.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Feil signal

47 prosent av de spurte sier at det er «befriende» at grevinne Alexandra gjør som hun selv vil etter at hun forlot kongehuset. Hun var gift med prins Joachim (52) fra 1995 til 2005, som hun har sønnene Nikolai (21) og Felix med.

Hun har beholdt det gode forholdet med kongefamilien tross skilsmissen, og dukker stadig vekk opp på bilder og arrangementer med eksmannen og resten av den danske kongefamilien.

HYLLES: Danskene liker grevinne Alexandras åpenhet, viser en fersk spørreundersøkelse. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB
HYLLES: Danskene liker grevinne Alexandras åpenhet, viser en fersk spørreundersøkelse. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer

19 prosent av de spurte i undersøkelsen mener imidlertid at grevinnen som et tidligere medlem av kongehuset i stedet burde stå for alderen sin og eldes naturlig - for å sende et signal om at man er god nok som man er.

Det er forskjell på hvordan kvinner og menn svarer i undersøkelsen. 52 prosent av kvinnene mener at grevinnens inngrep er i orden.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov, og er basert på 1250 intervjuer med dansker over 18 år.

- Naturlig å gjøre

Det var i slutten av juni grevinnens sekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, gikk ut i pressen og bekreftet at grevinne Alexandra hadde lagt seg under kniven.

- Ja, det kan jeg godt bekrefte. Grevinne Alexandra vil nemlig gjerne stå for at hun har tatt et kirurgisk inngrep, sa hun til Billed Bladet.

Hun forklarte videre at grevinne Alexandra ønsker å være åpen om inngrepene, selv om det i utgangspunktet er en privatsak.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

- Ikke bare fordi det er så tydelig, men også fordi grevinnen synes at moderne kvinner skal stå ved deres valg og ikke være flaue over at de får profesjonell hjelp. Det har etter hvert blitt en naturlig ting å gjøre, og det er de færreste som kan si at de ikke har gjort noe som helst, sa pressekontakten.

Wildenrath Løvgreen fikk også spørsmål om hvorfor grevinne Alexandra hadde valgt å gjennomføre inngrepet.

- Jeg kan bare si at grevinne Alexandra har følt at hennes ytre skal matche hennes indre. Det er jo en personlig følelse og et helt naturlig ønske, sa hun til Billed Bladet.

Mer og mer populært

Overlege i plastisk kirurgi ved Nordstrandklinikken i Oslo, Alexander Vigen, forteller at såkalte ansiktsløft har blitt en vanlig del av hans jobb. Av inngrepene de utfører anslår Vigen at rundt 10 til 20 prosent er nettopp ansiktsløft.

- Det vi gjør mest er mageplastikk, brystoperasjoner, øyelokksoperasjoner og ansiktsløft, forklarer han.

OPERERES PÅ TV: I «Ex and the City» følger vi realityprofiler i deres daglige liv, og vi får bli med Caroline Nitter når hun skal ta et kosmetisk inngrep. Hun er forberedt på å få hat. Video: Rød Løper Vis mer

Han understreker at sistnevnte er et omfattende inngrep.

- Det avhenger av utgangspunkt. Vanligvis vil et ansiktsløft ta tre til fire timer, så det er omfattende i forhold til andre inngrep vi utfører.

Kirurgen forklarer at det blir mer og mer populært med kosmetiske inngrep, og han opplever en generell økning. Spesielt er det mye å gjøre om sommeren, når folk kan stikke på hytta og liknende under rekonvalesens-tida.

- Jeg tror 50-åringer i dag er mer opptatt av utseendet enn 50-åringer for ti år siden. Men det er viktig å tenke seg godt om, påpeker han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer