Billy Porter:

Hylles etter hiv-avsløring

- Det verste året i livet mitt, sier Billy Porter.

AVSLØRER: Billy Porter røper diagnose 14 år etter at han fikk den. Foto: Pa Photos/NTB
AVSLØRER: Billy Porter røper diagnose 14 år etter at han fikk den. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert

De siste åra har Billy Porter (51), kjent fra blant annet «American Horror Story», skapt en rekke overskrifter på rød løper, samt da han ble historisk under Emmy-utdelingen.

Nå er det imidlertid en privat avsløring som gir 51-åringen internasjonal oppmerksomhet. Det gjør han gjennom et personlig essay i The Hollywood Reporter, hvor han avslører at han i 2007 fikk beskjed om at han er HIV-positiv.

Det skulle imidlertid ta 14 år før han var klar for å fortelle det til verden.

FØRSTE GANG: Billy Porter blir historisk når han vinner beste mannlige skuespiller under nattens Emmy-awards. Video: NTB Scanpix/Rød Løper Vis mer

- Skam

«Det var 2007, det verste året i livet mitt», skriver han, og forteller at samme år gikk han gjennom flere opp- og nedturer, hvor han blant annet fikk påvist diabetes type to og signerte konkurspapirer.

«Skammen fra den tida forsterket skammen jeg allerede levde med, det stilnet meg, og jeg har levd med den skammen og i stillheten i 14 år», fortsetter han.

Ifølge 51-åringen vokste han opp i en religiøs familie, og mente ovennevnte hendelser var guds straff.

Holdt diagnosen hemmelig

HIV-diagnosen fant han naturligvis ut av etter et legebesøk som startet med en kvise på rumpa som vokste og som han ville få sjekket ut. Samtidig fikk han gjennomført en hiv-test, som viste seg å være positiv.

«Lenge visste alle som trengte å vite det det, bortsett fra mora mi. Jeg forsøkte å ha et liv og en karriere, og jeg var sikker på at det kunne gå galt hvis folk visste», skriver han, og legger til at han ikke ønsket å gå offentlig ut med diagnosen fordi det ville bli nok en grunn til å ikke få jobber.

«Jeg forsøkte å tenke på det så lite jeg klarte. Jeg forsøkte å blokke det ute», fortsetter han.

AVSLØRTE HIV-NYHET: Skuespiller Charlie Sheen avslørte at han har levd med HIV i flere år. Video: NTB Vis mer

Massiv støtte

Ifølge Porter har han imidlertid fått nok tid under coronapandemien til å bli klar for å fortelle om diagnosen.

I etterkant av åpenheten har han mottatt flere støttende meldinger fra fans - noe han setter stor pris på.

«Det har vært en dag, alle sammen. Tusen takk til dere alle. Så mye kjærlighet, støtte, godhet og blomster», skriver han på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer