Hertuginne Kate:

Hylles for dette: - Eventyrprinsesse

Hertugparet strålte på den grønne løperen.

GJENBRUK: I anledning Earthshot Awards ankom hertugparet av Cambridge i antrekk de allerede hadde i skapet. Foto: Doug Peters / Empics / NTB
GJENBRUK: I anledning Earthshot Awards ankom hertugparet av Cambridge i antrekk de allerede hadde i skapet. Foto: Doug Peters / Empics / NTB Vis mer
Publisert

Søndag kveld var det endelig duket for prins Williams (39) store prosjekt: Earthshot Awards. I den anledning strømmet en rekke kjendiser til den grønne løperen.

Arrangementet ble lansert rundt nyttår i 2020, og vil arrangeres årlig de neste ti åra. Hvert år tildeles fem vinnere 11,6 millioner kroner for løsninger som utgjør en vesentlig forskjell for miljøet.

Prisen deles ut av Royal Foundation, som har hovedkontor i London, og tar utgangspunkt i FNs bærekraftsmål.

Det britiske hertugparet var naturligvis til stede, og hylles nå stort for én spesiell detalj.

KONGELIG STIKK: Brad Pitt kom under British Academy Film Awards (BAFTA) med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Gjenbruk

Hertuginne Kate (39) ankom nemlig i en lilla kjole fra Alexander McQueen, ifølge The Huffington Post. Kjolen bar hun første gang i 2011.

Prinsen dukket opp i svart høyhalset genser med en grønn fløyelsblazer over. Blazeren brukte han i 2019, i forbindelse med et annet veldedighetsarrangement.

STRÅLTE: Både hertuginnen og prinsen ankom i gjenbruk. Foto: Doug Peters / Empics / NTB
STRÅLTE: Både hertuginnen og prinsen ankom i gjenbruk. Foto: Doug Peters / Empics / NTB Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle legger ikke skjul på sin begeistring for hertuginnens antrekk.

- Hertuginne Kate så ut som eventyrprinsesse i denne glitrende Alexander McQueen-kjolen!

- Jeg synes hun er absolutt finest i galla - og i fritidstøy. Denne kjolen så vi henne bruke første gang for ti år siden, og nettopp det var et viktig poeng denne gangen, fortsetter hun.

TI ÅR: Under en BAFTA-utdeling i 2011 ankom hertuginnen i samme antrekk som hun brukte denne helga. Foto: REX / NTB
TI ÅR: Under en BAFTA-utdeling i 2011 ankom hertuginnen i samme antrekk som hun brukte denne helga. Foto: REX / NTB Vis mer

Vagle forteller videre at hertuginnen, sammen med ektemannen, sto i front for klimaprisutdelingen Earthshot, hvor de ba gjestene komme i antrekk de allerede hadde i klesskapet.

- Gjenbruk er viktig i miljøkampen, og paret ønsker å være gode forbilder i så måte.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

- Kan du se for deg lettelsen?

At hertugparet gjenbrukte klær under gallaen, er nemlig ingen tilfeldighet.

Ifølge blant andre skuespiller Emma Thompson (62), som selv var til stede, ba nemlig hertugparet gjestene spesifikt om å ikke kjøpe nye klær for anledningen.

- På våre små lapper sto det «Vær så snill, ikke kjøp noe nytt for dette». Kan du se for deg lettelsen?, uttalte hun til People.

Ed Sheeran og Coldplay var blant artistene som opptrådte under arrangementet, mens jurymedlemmene David Attenborough, Cate Blanchett og Shakira valgte ut årets vinnere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer