Prinsesse Sofia:

Hylles for innsatsen

Prinsessen jobber som frivillig.

KLAR: Prinsesse Sofia hadde torsdag sin første dag på jobb ved Sophiahjemmet sykehus i Stockholm. Foto: NTB Scanpix
KLAR: Prinsesse Sofia hadde torsdag sin første dag på jobb ved Sophiahjemmet sykehus i Stockholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prinsesse Sofia (35) av Sverige meldte seg nylig til helsetjeneste, og skal i tida framover jobbe som støttepersonell ved Sophiahjemmet sykehus i den svenske hovedstaden.

Prinsessen har nå gjennomført et tre dager langt kurs i omsorgsarbeid, som ble igangsatt for at permitterte ansatte fra blant annet hotell- og restaurantbransjen kunne bli omskolert for å avlaste de ansatte i helse- og omsorgstjenesten i landet.

Torsdag hadde Sofia sin første dag på jobb ved Sophiahjemmet, der hun sammen med både permitterte svensker og nyutdannet helsepersonell bidro på sykehuset.

Frivillig arbeidskraft

I jobben vil ikke 35-åringen ta hånd om pasienter, men bidra med å blant annet desinfisere sykehusmateriell.

- Prinsessen vil i denne krisen vi befinner oss i bidra med frivillig arbeidskraft innen omsorgen, sier hoffets informasjonssjef, Margaretha Thorgren, til Aftonbladet.

Ifølge den svenske avisa har det private sykehuset, som drives av en ideell organisasjon, flyttet store deler av sin virksomhet for å avlaste akuttmedisinsk behandling under den pågående pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.