Vendela Kirsebom:

Hyllet av Hillary etter amme-kommentar

Den tidligere supermodellen avslører spesiell amme-utfordring i ny bok.

FIKK SKRYT AV HILLARY: Da Vendela Kirsebom kalte melkespreng for melkespreng på Unicef-konferansen, fikk hun støtte fra uventet hold. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet/ NTB scanpix
FIKK SKRYT AV HILLARY: Da Vendela Kirsebom kalte melkespreng for melkespreng på Unicef-konferansen, fikk hun støtte fra uventet hold. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er ikke alle som kan skryte på seg å «ha banet vei for Kate Moss», være supermodell, tidligere venn av Michael Jackson, nesten Bond-skuespiller og millionær. Det kan imidlertid norsk-svenske Vendela Kirsebom (50).

Hun er i disse dager aktuell med biografien «Alt jeg ikke har fortalt», der leseren får følge henne gjennom hennes snart 51 år på planeten. Det startet i Sverige og endte i Norge, med flere opphold på både øst- og vestkysten i USA.

I et kapittel med tittelen «Brystspreng og Hillary» får leserne blant annet et innblikk i hvor hektisk livet hennes faktisk var.

Hun hadde akkurat fått dattera Julia med Olaf Thommessen, og var redd for å ikke få nok modelljobber. Heldigvis skulle telefonen vise seg å ringe som aldri før, og alt fra modelloppdrag til reiser med Unicef sto plutselig på agendaen.

Hun tok med seg dattera, som bare var et par måneder den gangen, og reiste på konferanse med Unicef i Washington D.C. Historien endte med at hun ble hyllet av selveste Hillary Clinton (69) og en fullstappet konferansesal.

Måtte amme

Kirsebom har i en årrekke jobbet med organisasjonen i forbindelse med utviklingsspørsmål, og har reist hele verden rundt for å sette fokus på sakene deres. Konferansen hun skriver om i boka var i regi av World Bank, og bød på talere som blant andre Desmond Tutu og nevnte Clinton.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer