Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Avicii er død:

Hyllet Avicii med hans egen låt under musikkfestival

Norske Kygo var blant flere som hedret den avdøde artisten i natt.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld kom den tragiske nyheten om at den svenske EDM-artisten Avicii (28) er død.

Kondolansene har strømmet inn fra en rekke kjente musikkprofiler de siste timene, men norske Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent under artistnavnet Kygo, benyttet også anledningen til å hedre den svenske stjerna under sin opptreden på musikkfestivalen Coachella i natt.

- Avicii var min største inspirasjon, og grunnen til at jeg selv begynte med musikk. Jeg hadde ikke stått her i dag uten ham, uttalte Kygo fra scenen før han spilte Aviciis låt «Without you», ifølge Expressen.

Den gigantiske festivalen blir arrangert i Empires's Coachella Valley i Colorado-ørkenen i California. Da Beyoncé forrige helg var festivalens «headline», sørget hun for at opptredenen ble den sest sette noensinne på YouTubes livestream.

Saken fortsetter nedenfor.

Også i forkant av opptredenen uttrykte Kygo sine kondolanser på Instagram.

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skrev han på Instagram.

Hedret på nattklubber

Også på nattklubber i Stockholm ble Avicii hedret i natt. Den 28 år gamle DJ-en og plateprodusenten regnes som en pioner innenfor elektronisk dansemusikk.

- Det er selvsagt for å hedre Tim. Han har stått for musikken på dansegulvene våre i mange, mange år, sier Robert Hållstrand, eieren av nattklubbene Rose og FoU.

«I natt vil dansegulvet være stille for Avicii. Ved midnatt blir det holdt et minutts stillhet for en av tidenes største musikktalenter i Sverige. Hvil i fred og takk for alt, skrev DJ Kim Bauer på Facebook.

- Vi kommer til å få hele Stockholm til å slutte å danse for å hedre det fantastiske han har bidratt til, sa Bauer til Aftonbladet i forkant av markeringen.

Han håpet at mange ville følge oppfordringen, og planla selv å slå av musikken.

- Mange av de store klubbene ser ut til å ville være med, så jeg mistenker at vi kommer til å få hele Stockholm til å slutte å danse for å hedre det fantastiske han har bidratt til, sa Bauer.

Tim Bergling, som Avicii egentlig heter, ble funnet død i Muscat, Oman fredag ettermiddag lokal tid. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Avicii ble verdensberømt som DJ, remikser og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land gjennom flere år. Han slo gjennom med debutalbumet Seek Bromance i 2010, og fortsatte sin internasjonale karriere med kjente låter «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up».

Han sto flere ganger på scenen i Norge, blant annet under Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015.

(Dagbladet/NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!