Michael Curry:

Hyllet verden over for bryllupstalen - trodde først alt var en spøk

Amerikansk biskop trodde invitasjon til prinsebryllupet var en aprilspøk.

SNAKKIS: Pastor Michael Curry holdt en 13 minutter lang tale under vielsen. I sosiale medier er han blitt den store snakkisen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Biskop Michael Curry, som nærmest stjal showet med sin lidenskapelige preken om kjærlighet under helgens prinsebryllup, trodde invitasjonen var en spøk.

I et intervju med den britiske TV-kanalen ITV sier Curry at han trodde noen forsøkte seg på en aprilspøk og at han ikke i sin villeste fantasi hadde forestilt seg å få oppdraget.

Currys preken har blitt ett av de mest omdiskuterte innslagene under lørdagens vielse mellom prins Harry og amerikanske Meghan Markle i St. GeorgeŽs Chapel på Windsor Castle.

Storm av reaksjoner

Selv sier han at han ikke ante at prekenen hans ville skape et slikt oppstyr, og at han etterpå bare håpet at den var ok.

Curry er den første afroamerikanske biskopen for den episkopale, eller anglikanske, kirken i USA.

Lørdag holdt han en 14 minutter lang lidenskapelig preken om «kjærlighetens kraft» som fikk flere av de celebre bryllupsgjestene til å trekke på smilebåndet.

- Det er kraft i kjærligheten. Ikke undervurder den. Ikke gjør den for sentimental. Det er kraft, kraft i kjærligheten, fastslo biskopen.

Prekenen førte også til en storm av reaksjoner på Twitter, noe som gjorde den til den mest tvitrede hendelsen i løpet av dagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer