Tom Ford:

I 2004 vakte stjernedesigneren oppsikt med sexutspill. Etter tolv år forklarer han hvorfor

Tom Ford tar bladet fra munnen. 

- STØRRE FORSTÅELSE: Tom Ford påstår at menn vil få en større forståelse for hvordan kvinner tenker, dersom de selv opplever å bli penetrert. Her er designeren avbildet med Miley Cyrus og Rihanna. Foto: NTB Scanpix
- STØRRE FORSTÅELSE: Tom Ford påstår at menn vil få en større forståelse for hvordan kvinner tenker, dersom de selv opplever å bli penetrert. Her er designeren avbildet med Miley Cyrus og Rihanna. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Allerede i 2004 skapte den frittalende designeren og filmregissøren Tom Ford (55) store overskrifter da han kom med følgende uttalelse til GQ Magazine:

- Jeg mener alle menn bør oppleve å bli knullet en eller annen gang i livet sitt.

Ifølge Huffington Post ble den heterofile, mannlige journalisten fra GQ også oppfordret på det sterkeste om å oppleve penetrering, gjerne av en god kompis eller noen som sto ham nær.

Uten videre forklaring gikk utspillet verden rundt, og den svært anerkjente designeren hevdet i ettertid at han var beruset da intervjuet fant sted.

Nå, tolv år senere, har stjernedesigneren nok en gang latt seg intervjue av samme magasin, hvor temaet igjen blir brakt på banen.

- Sårbar

Overfor GQ sier Ford at han fortsatt står inne for uttalelsen, men gir i motsetning til tidligere et utfyllende svar på hvorfor han mener alle menn bør oppleve seksuell penetrering.

- Jeg tror det vil hjelpe dem å få en større forståelse av kvinner, sier han, ifølge og fortsetter:

- Det er en så sårbar posisjon å være i, og det er en passiv posisjon å være i. Det er som en slags invasjon, så selv om det er samtykkende, er det fortsatt veldig privat.

Videre forteller Ford at med tanke på sex er hjernen til menn og kvinner koblet helt forskjellig, og påstår at ved å sette seg i samme situasjon som kvinner, vil man forstå dem bedre mentalt - på alle plan.

- Det gjelder ikke bare seksuelt. Det er gir et større bilde av hvordan verden er bygget opp. Jeg tror det finnes mange menn som ikke skjønner dette, sier han.

GIFT: Richard Buckley og Tom Ford har vært sammen i en årrekke. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Richard Buckley og Tom Ford har vært sammen i en årrekke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gift i to år

Ford har selv vært sammen med ektemannen Richard Buckley i om lag 30 år, der de giftet seg i 2014.

Ford og motejournalisten Buckley traff hverandre under et moteshow på midten av 80-tallet, og har tidligere uttalt at det var kjærlighet ved første blikk.

Sammen har duoen en sønn på fire år, Jack, og tidligere har Ford uttalt at livet hans endret seg på mange måter da sønnen kom inn i livet deres. Designeren, som i mange år brukte Botox, valgte blant annet å slutte med dette.

- Å være far er det aller viktigste i livet mitt nå. Alt annet har måtte vike, inkludert mitt eget utseende. Jeg bryr meg ikke lenger, og har bestemt meg for å eldes, fortalte han, ifølge Contactmusic.com.

- Etter at vi fikk Jack har jeg ikke tatt en eneste Botox-injeksjon eller filler. Jeg har ikke hatt tid. Foreldrerollen har forandret meg. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men veldig mye av det jeg brydde meg om tidligere, betyr ikke så mye for meg lenger, sa han.