VISER SEG FRAM: I musikkvideoen til låta «Fade» av Kanye West er 25 år gamle Teyana Taylor stjerna. Hun har fått massiv oppmerksomhet for rollen sin. Foto: Tidal/MTV/XPOSUREPHOTOS.COM, NTB scanpix
VISER SEG FRAM: I musikkvideoen til låta «Fade» av Kanye West er 25 år gamle Teyana Taylor stjerna. Hun har fått massiv oppmerksomhet for rollen sin. Foto: Tidal/MTV/XPOSUREPHOTOS.COM, NTB scanpixVis mer

I 2008 ba Teyana Taylor verden Google henne. Nå går hun viralt

Dette er Kanye Wests mystiske videodame. 

(Dagbladet): I 2008 var det neppe mange som hadde hørt om rapper og skuespiller Teyana Taylor (25). Selv ikke før søndagens VMA-utdeling kan hun sies å være særlig kjent.

Ifølge Google har interessen for henne skutt i været etter søndag. Det fordi hun er med i Kanye Wests nye musikkvideo til låta «Fade». Den er utgitt eksklusivt på Tidal.

Hun hylles for den trente kroppen hun viser fram i videoen, og har fått massiv oppmerksomhet verden over, ifølge BET.

Hvem er egentlig den mystiske skjønnheten Kanye West har valgt å samarbeide med? Det viser seg at hun har litt av en fortid.

Bortskjemt på MTV

Verden fikk sitt første glimt av Taylor i 2007, da hun var med i det populære programmet «My Super Sweet Sixteen». I programmet skulle velstående tenåringer fra USA leve ut drømmen om en perfekt 16-årsfest, og den ene var ofte mer ekstravagant enn den andre.

På sin fest valgte Taylor å bli båret inn av toppløse menn i noe som minnet om en Barbie-eske. Dette var det første steget på New York-jentas vei mot å bli kjent.

Året etter kom låta med tittelen «Google Me, Baby» - en oppfordring til å søke etter Taylor på nettet. Dette var i Facebooks oppstartfase, men Taylor var å finne på andre sosiale plattformer.

Huffington Post skriver at artisten siden den gang har spilt i noen filmer og jobbet med musikk. Hun har deriblant gitt ut to album, «VII» i 2014 og «The Cassette Tape 1994» i fjor.

Hun har også hjulpet blant andre Kanye West med vokalprestasjonene sine, på hans kritikerroste album «My Beautiful Dark Twistet Fantasy».

Hevder hun ikke trener

I et intervju med Vogue har 25-åringen fortalt at hun ble med i musikkvideoen ved en tilfeldighet. De to musikerne skal ha møtt hverandre tilfeldig, noe som ga den anerkjente rapperen en idé.

West ville ifølge Taylor se henne danse til «Fade», og ble spurt om å være med i videoen.

- Jeg bare: Herregud, du lyver?, sa hun og etterlignet responsen.

Hun ble med i den mye omtalte musikkvideoen, som akkompagnerer låta fra Wests album «The Life of Pablo». I videoen er man en lettkledd Taylor, som beveger kroppen og stumpen i takt med musikken. Settet er en slags gymsal.

I et intervju med E! News avslører derimot Taylor, som nylig ble mor for første gang, at hun ikke har jobbet hardt for den berømte kroppen.

- Dansing er min eneste trening. Jeg bare danser. Jeg føler at dans er så undervurdert i fitness-verden, fortalte hun.

Absurd kattescene

Foruten det å bli kåret som sexsymbol som følge av videoen, er det en annen ting fans har hengt seg opp i. I videoens siste scene er 25-åringen gjort om til en katt, og sitter på ryggen til forloveden sin, basketspilleren Iman Shumpert. Rundt dem er det flere sauer.

På spørsmål fra Vogue om hva sekvensen handler om, svarer Taylor at folk må tolke det selv.

TRANSFORMERT TIL KATT: Teyana Taylor ble i Kanye Wests musikkvideo til låta «Fade» gjort om til en katt. Det er bare et av aspektene videoen har fått oppmerksomhet for.Foto: Tidal / MTV / XPOSUREPHOTOS.COM , NTB scanpix
TRANSFORMERT TIL KATT: Teyana Taylor ble i Kanye Wests musikkvideo til låta «Fade» gjort om til en katt. Det er bare et av aspektene videoen har fått oppmerksomhet for.Foto: Tidal / MTV / XPOSUREPHOTOS.COM , NTB scanpix Vis mer

- Han sa at han skulle gi meg et katteansikt, og at det skulle bli kult. Det er definitivt en dyp betydning bak det. Folk får finne ut av det selv, sa hun til motemagasinet.

I et intervju med Pitchfork forklarte videoens koreograf, Jae Blaze, at det hele var veldig bevisst.

- Visjonen bak det hele er å vise hvor fantastisk Teyana er, og hvordan hun kommer seg fram. Man ser henne blomstre om til en fryktløs løvinne, forklarte han.