UTELIGGER: Miley Cyrus lot en uteligger gå opp på scenen for å ta imot prisen hennes under VMA-utdelingen i 2014. Nå selger han prisen. Foto: NTB scanpix
UTELIGGER: Miley Cyrus lot en uteligger gå opp på scenen for å ta imot prisen hennes under VMA-utdelingen i 2014. Nå selger han prisen. Foto: NTB scanpixVis mer

I 2014 tok uteliggeren Jesse imot pris for Miley. Nå selger han den til høystbydende

Den såkalte månemannen kan bli din - for 100 000 kroner. 

(Dagbladet): «Sendte uteligger for å ta imot MTV-pris». Slik omtalte Dagbladet artisten Miley Cyrus' stunt under Video Music Awards i 2014.

Da hun vant pris og den såkalte månemann-statuetten for videoen til «Wrecking Ball», sendte hun nemlig tenåringen Jesse Helt opp på scenen. Han holdt en tale om problematikken ved å være hjemløs i Los Angeles, noe han selv var.

Cyrus forklarte siden at målet ved det hele var å rette fokus mot hjemløs ungdom i USA. Nå selger angivelig den hjemløse tenåringen prisen på nettet.

Selger prisen

Det var Huffington Post som først omtalte saken. På eBay ligger statuetten ute til auksjon, og det er per nå lagt inn 16 bud fra ti forskjellige interesserte.

Det høyeste budet nå er på litt over 100 000 kroner, og ble lagt inn i natt.

Statuetten har både Helt og Cyrus' navn inngravert, og selgeren har valgt å beskrive produktet slik:

I perfekt tilstand. Ekstremt sjelden mulighet. Ingen fingeravtrykk.

Selgeren har navnet jesshel_42, og flere magasiner mener det er sannsynlig at det er den hjemløse Los Angeles-ungdommen som selger statuetten.

På auksjonssiden ligger det også et nyere bilde av Helt som holder prisen.Nå gjenstår det bare å se hvor langt budkrigen går. Ifølge Cosmopolitan har lignende statuetter gått til skyhøye priser før.

Måtte i fengsel

Kort tid etter VMA-utdelinga i 2014, ble det kjent at Helt var ettersøkt av politiet. Det for å ha brutt vilkårene for prøveløslatelse, etter at han ikke møtte opp til en narkotikatest i 2011.

Etter at en dommer i delstaten Oregon sendte ut en arrestordre på Helt, valgte han til slutt å melde seg for politiet.

I oktober 2014 ble det kjent at Helt måtte sone seks måneder i fengsel.

- Jeg ønsker å bli sett på som en god person, og ikke en plage for samfunnet, fortalte 22-åringen under en høring da.

Dommeren i saken trakk fra 57 dager av de totalt seks månedene Helt måtte sone, da han allerede har sonet disse dagene, men ga ham ikke mildere straff på grunnlag av å ha brutt prøvetiden.

Cyrus har i etterkant av MTV-stuntet forsvart sin nye venn på sosiale medier.

«Folk som er hjemløse har levd veldig vanskelige liv. Inkludert Jesse», skrev hun på sin Twitter-side.