Kong Harald og dronning Sonja:

I corona-karantene

Kongeparet rammes av de nye tiltakene.

KARANTENE: Kong Harald og dronning Sonja sitter i karantene etter et statsbesøk i Jordan tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
KARANTENE: Kong Harald og dronning Sonja sitter i karantene etter et statsbesøk i Jordan tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det mye omtalte coronaviruset herjer rundt i verden, og preger de aller flestes daglige liv. Torsdag meldte NTB at alle landets skoler og barnehager skal stenges, samtidig som en rekke andre tiltak er innført for å hindre smitte. Onsdag opplyste FHI at 621 mennesker i Norge er blitt smittet.

Ifølge Helsenorge startet utbruddet i storbyen Wuhan i Kina i desember i fjor, og viruset ble identifisert av kinesiske helsemyndigheter 7. januar i år. Som følge av coronaviruset er en av tiltakene som er innført at alle som kommer tilbake fra reiser utenfor Norden må i hjemmekarantene - uavhengig av om de har symptomer eller ikke.

Tiltaket har også en tilbakevirkende kraft fra 27. februar, og vil dermed ramme en stor andel av Norges befolkning.

Noen av de rammede er kong Harald og dronning Sonja, som i starten av mars kom hjem fra et statsbesøk i Jordan. De er dermed nå i karantene.

- Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen er i hjemmekarantene fra i dag. Dette som følge av Regjeringens nye tiltak mot koronaviruset. Både Kongen og Dronningen er symptomfrie. Hans Majestet Kongen vil lede statsråd i morgen via fjernmøteteknologi, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil delta i statsråd på Slottet, heter det i en pressemelding fra slottet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer