Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

I dag døpes Emma Tallulah

Bæres til dåpen av farmor Behn. Sigvart Dagsland er fadder.

|||

 Det er farmor Marianne Solberg Behn som får æren av å bære Emma Tallulah til dåpen i dag. Kronprinsesse Mette-Marit er blant fadderne.


Den knapt fire måneder gamle jenta, som er prinsesse Märtha Louise og Ari Behns tredje datter, har til sammen sju faddere.


I tillegg til gudmor Marianne Solberg Behn og kronprinsesse Mette-Marit står prinsesse Alexia, Christian Udnæss, Carl Christian Christensen, Anbjørg Sætre Håtun og Sigvart Dagsland på listen over faddere for kongeparets femte barnebarn.


Familie og venner

Prinsesse Alexia er det greske ekskongeparets eldste datter, Christian Udnæss er Ari Behns svoger og Christensen, Sætre Håtun og Dagsland er venner av dåpsbarnets foreldre.

Etter dåpsseremonien tirsdag ettermiddag holder kong Harald og dronning Sonja en mottakelse på Slottet for gjestene.

Kjolen som Emma Tallulah døpes i, er den samme som hennes storesøstre Maud Angelica og Leah Isadora ble døpt i. Den er sydd av kronprinsesse Märthas mor prinsesse Ingeborg i 1920 og er siden brukt av alle kong Olavs etterkommere med unntak av arveprinsessen Ingrid Alexandra.

Ingrid Alexandra er døpt i dåpskjolen som ble sydd til prins Alexander Edward Christian Frederik, som senere ble Norges kong Olav.

Rosa i Slottskapellet

I forbindelse med barnedåpen er Slottskapellet pyntet med rosa amaryllis, rosa tulipaner og grønne kornellgreiner i vinduene og på alteret. Døpefonten er pyntet med rosa roser, og buen over alteret er pyntet med grønn husfred.

Langs benkeradene i kapellet er det lavhjerter fra Märtha og Aris bryllup og roser.

Det er sognepresten i Lommedalen menighet, Gunnar Næsheim, som skal døpe Emma Tallulah Behn.


(NTB)