- I dag er en lykkens dag for Sofia og meg

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gifter seg.

(Dagbladet): I dag kom nyheten om at prins Carl Philip (35) og kjæresten Sofia Hellqvist (29) har forlovet seg, og at det dermed blir bryllup.

Det svenske hoffet hadde nemlig, helt uventet, i dag kalt inn til pressekonferanse ved det kongelige slott i Stockholm.

Og rett før 17.30 bekrefter prinsen og Sofia at det blir bryllup.

- Dette er en lykkens dag for Sofia og meg, uttalte Prins Carl Philip. 

«Riksmarskalken har i dag gleden av å offentliggjøre en forlovelse mellom prins Carl Philip og frøken Sofia Hellqvist.Etter at Hans Majestet kongen ga sitt samtykke til at prins Carl Philip fikk inngå ekteskap med frøken Sofia Hellqvist, har Hans Majestet Kongen i samråd med grunnlovens bestemmelse innhentet regjeringens samtykke. Datoen er ikke bestemt ennå, men den planlegges å skje i løpet av sommeren 2015.»

- Et sjokk Etter uttalelsen stilte paret opp foran fotografene, tydelig forelsket, og Sofia Hellqvist viste også fram ringen.

- Som dere forstår har jeg fått den store gleden av å forlove meg fantastiske unge damen. Vi er begge overlykkelig, og litt nervøs så klart, sier Carl Philip. 

- Jeg fikk ringen i dag tidlig, så det er veldig nytt for meg. Jeg trodde jeg hadde et skarpt sinn, og visste hva Carl Philip holdt på med, men jeg hadde tydeligvis ingen anelse. Det var et fantastisk sjokk. Jeg er veldig glad. Denne dagen er helt fantastisk. Jeg er så utrolig lykkelig, sier Sofia.

- I morgen kommer vi nok til å sitte og stirre hverandre i øynene og tenke: Hva har vi gjort?, sier paret og ler.

- Kan dere fortelle hvordan frieriet skjedde, spør en av journalistene. 

- De store delene vil holde for oss selv, men det skjedde på et sted som vi elsker veldig mye.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia er med på pressekonferansen, og kom ut sammen med de nyforlovede.

- Mamma og pappa ble kjempeglade, sier Carl Philip.

- Carl Philip er nok det mest ydmyke mennesket jeg noen sinne har møtt, og det var et av de trekkene som jeg falt for først. Han er veldig varm, sier Sofia.

- Enormt hjerte På spørsmål om hva prinsen falt for ved Sofia, er svaret klart:

- Sofia har et enormt hjerte. Hun er klok, varm og ydmyk og får meg til å kjenne meg komfortabel. Jeg kjenner meg hjemme, sier han.

- Det sa click, for å bruke et gammelt uttrykk, sier Carl Philip, og sikter til sin far som sa det da han møtte Silvia.

- Hvordan skal dere feire dette?

- Vi skal feire dette med nære og kjære.

- Vi har ventet og ventet Kong Carl Gustaf og dronning Sivia stilte opp under pressekonferansen og ville gratulere det nyforlovede paret.

- Dette er veldig gøy. Vi har kjent henne lenge, og hun er en veldig fin person. Det må modnest, sånn gjør vi det i vår familie.
Dette blir gøy. Vi er veldig glade, sier kongen.

- Passer Sofia bra med prinsen?

- Ja, det gjør hun. De kjenner hverandre veldig godt. De har ulike interesser, men kan kombinere dem, og de jobber veldig godt sammen, sier kongen.

- Vi har ventet og ventet og ventet, og nå har det skjedd. Det var veldig hemmelig det hele, men vi fikk vite det i dag, sier dronningen.

- Fantastisk Sofia har også et brennende engasjement for utsatte barn i Sør-Afrika, hvor hun og en venninne tidligere startet opp hjelpeorganisasjonen Project Playground. Dronningen tok seg også tid til å rose hennes arbeid.

- Jeg syns det er fantastisk at hun er så interessert i å hjelpe barn. Det er et fint prosjekt hun har, hun har virkelig gjort et veldig godt arbeid. Det er noe man skal være stolt over. Jeg beundrer henne. Det er et veldig tøft område hun har begitt seg inn på.

- Vi har vært i Sør Afrika, og vi vet litt om hvordan det er. De trenger all den hjelpen de kan få, og det er fantastisk at Sofia gjør hva hun kan.

GIKK NED PÅ KNE: Sofia Hellqvist og prins Carl Philip forlovet seg i dag tidlig. Foto: Scanpix
GIKK NED PÅ KNE: Sofia Hellqvist og prins Carl Philip forlovet seg i dag tidlig. Foto: Scanpix Vis mer