Virvelvind-liv: Carola har tatt seg en kort pause foran bobilen hun låner mens hun farter rundt i Skandinavia. I bilen har hun det meste av det hun trenger, og kanskje litt til. Hun hevder å bare kunne ett grep på gitaren, og i så fall kan det se ut som en D.
Virvelvind-liv: Carola har tatt seg en kort pause foran bobilen hun låner mens hun farter rundt i Skandinavia. I bilen har hun det meste av det hun trenger, og kanskje litt til. Hun hevder å bare kunne ett grep på gitaren, og i så fall kan det se ut som en D.Vis mer

I en stormvind

Carola Häggkvist (44) velger å alltid tro det beste om folk. Derfor har hun også gått på noen smeller.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Du, nå har det seg slik at jeg er fotballmamma, sier Carola gjennom telefonen.

Vi har akkurat landet på Kastrup utenfor København når hun ringer. Endring i planene.- Jeg er jo her for å heie på Amadeus (13), sønnen min, på KB-cupen. Kampen begynner klokka to, det kunne jo vært kult om dere ble med?

Stemmen lyder hes. Hun har vært på jazzklubb dagen før. Carola har kjørt i bobil fra hjembyen Bromma utenfor Stockholm. Om noen dager skulle hun synge i «Allsang på Grensen» i Norge, før hun til høsten fortsetter sitt eget dinner-show i Stockholm: «Elvis, Barbra och Jag», hvor hun hyller foreldrenes favoritter Elvis Presley og Barbra Streisand.

Snart tretti år er gått siden hun sang seg til tredjeplass i Melodi Grand Prix med «Främling» i 1983. Hun knuget bibelen til brystet, tindret med blendahvitt smil (fortsatt like blendahvitt) og smeltet guttehjerter og bestemødre. Siden ble det norsk ektemann - og eksmann, inn i Livets Ord, ut av Livets Ord, inn i Grand Prix, og ut av Grand Prix, mer lovsang, turer til Betlehem og ikke en jul uten en englehvit Carola som synger jula inn i norske og svenske kirker. Men ikke i dag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn