Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Jakten på kjærligheten 2018»:

I fjor var han en av frierne. I år skal Simen (25) velge blant egne friere i «Jakten på kjærligheten»

Disse seks bøndene håper å finne kjærligheten i «Jakten på kjærlighetens» jubileumsår.

ÅRETS «JAKTEN»-BØNDER: Dette er bøndene som håper å finne kjærligheten i TV2-programmet «Jakten på kjærligheten»: Fv: Simen Gjølberg, Bjørn Hammer, Gudrun Austli, Kristoffer Heldal, Ole Einar Hovrud og Janne Øiestad. Foto: Espen Solli/TV 2.
ÅRETS «JAKTEN»-BØNDER: Dette er bøndene som håper å finne kjærligheten i TV2-programmet «Jakten på kjærligheten»: Fv: Simen Gjølberg, Bjørn Hammer, Gudrun Austli, Kristoffer Heldal, Ole Einar Hovrud og Janne Øiestad. Foto: Espen Solli/TV 2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har vært singel ganske lenge, og har vel egentlig aldri vært i et ordentlig forhold. Jeg har aldri prøvd Tinder, så jeg vet ikke hvordan det er. Dette er en mulighet som ikke alle andre får, og derfor sa jeg ja, flirer (den kommende) bonden Simen Gjølberg (25).

Det er liten tvil om at «alminnelige» mennesker som jakter kjærligheten i beste sendetid på TV har vært en suksess. Snart er «Jakten på kjærligheten» i gang med sin 15. sesong på TV2.

- I år har det vært rekordstor pågang fra bønder som ønsker å delta, ca 400 søknader er kommet inn, sier programleder Katarina Flatland.

Få destinasjoner ville egnet seg bedre, da årets bønder ble presentert i gjestestuene på Norsk Folkemuseum på Bygdøy, onsdag ettermiddag. De fleste var spente, men noen hadde mer erfaring med «Jakten»-konseptet enn andre.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Simen Gjølberg er blant bøndene som jakter på kjærligheten i årets sesong. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Simen Gjølberg er blant bøndene som jakter på kjærligheten i årets sesong. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Har deltatt før

- Jeg meldte meg ikke på selv. Jeg ble oppringt av produksjonen, som lurte på om jeg ønsket å være med. Jeg tenkte jo umiddelbart at det var en bra mulighet, så jeg sa ja, forteller Gjølberg.

Det er imidlertid ikke Gjølbergs første møte med TV-konseptet. I fjor var han også å se i «Jakten på kjærligheten». Den gang som frier, interessert i bonden Beatrice Fjell. Etter ukevis med grubling, valgte hun til slutt en annen frier enn Simen. «Jeg har fått mer følelser for han andre», sa hun før hun sendte han hjem.

Med fjorårets deltakelse friskt i minne, har han en klar indikator på hvordan han selv blir. Nå returnerer nemlig Gjølberg som bonde. Han er odelsgutt fra Ski i Akershus, men har ennå ikke tatt over familiegården – som hovedsakelig driver med produksjon av korn. Han har derimot store drømmer å bli bonde en dag.

25-åringen gleder seg til brevene kommer, og tror det blir vanskelig å velge.

- Jeg gruer meg litt til den biten der, det er jo ikke noe hyggelig. Spesielt det å sende hjem noen, men man må respektere at man har tatt et valg, forteller han.

Målet, i likhet med mange av de andre bøndene, er å komme ut av deltakelsen med en kjæreste.

- Det var en morsom og interessant opplevelse forrige gang. Det var annerledes, og jeg lærte mye om hva jeg var ute etter. Nå håper jeg på å finne noen jeg kan dele livet mitt med, forteller han.

Han beskriver drømmekjæresten som ei selvgående og tøff jente med bein i nesa. Med de kriteriene på plass, er han ikke spesielt kresen ellers.

IKKE FØRSTE GANG: Simen Gjølberg var en av frierne i fjorårets «Jakten på kjærligheten». Da ble det ikke full klaff, men det håper han på i år, når han selv er en av bøndene. Foto: Espen Solli/ TV 2
IKKE FØRSTE GANG: Simen Gjølberg var en av frierne i fjorårets «Jakten på kjærligheten». Da ble det ikke full klaff, men det håper han på i år, når han selv er en av bøndene. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Han er ikke kresen i matveien, og blir gjerne med på restaurant om det er ønskelig for et stevnemøte. Han sier at han egentlig er åpen for det aller meste når det kommer til dating, og at litt forskjellig kan være spennende. På spørsmål om hvordan han ønsker å beskrive seg selv, svarer 25-åringen at han er en sosial og oppegående fyr.

- Jeg har egentlig ingen spesielle hobbyer, men jeg liker å spille tennis og å trene litt. Det hender at jeg tar toget til Oslo, det er jo bare 20 minutter unna. Selv om jeg bor på en gård, trenger jeg ikke være her hele tida, forklarer odelsgutten.

Dette er de andre bøndene i årets sesong:

​Kristoffer Heldal (30)
Fra: Drangedal, Telemark.
Gårdsdrift: Sauer og skogdrift.

Heldal er en kar som elsker god mat, og gjerne med en god vin til. Han trives med å sove utendørs under stjernene, og aller helst dersom det kommer med noen dype samtaler.

Ved siden av gårdsdriften jobber Heldal som lærer, og ble meldt på «Jakten på kjærligheten» av sine elever. Han blir beskrevet som en gjennomsnill kar med et godt hjerte.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Kristoffer Heldal ble meldt på programmet av elevene sine, og legger ikke skjul på at han har mye kjærlighet og glede å gi den rette jenta. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Kristoffer Heldal ble meldt på programmet av elevene sine, og legger ikke skjul på at han har mye kjærlighet og glede å gi den rette jenta. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

- Hvis jeg hadde funnet en kjæreste, så tror jeg det ville betydd alt. Det er toppen av lykke.

Det viktigste for Heldal er at hans fremtidige jente er snill og positiv, at hun liker friluftsliv, og at hun generelt liker å kose seg. Og treffer han denne jenta, mener Heldal han kan tilby mye kjærlighet, engasjement og glede.

Janne Øiestad (50)
​Fra: Hjellebøl, Akershus.
​Gårdsdrift: Hester.

Øiestad bor på gården med sin 13 år gamle datter, og trives godt med å stelle med dyrene og gå på jakt. På sikt ønsker Janne å tilrettelegge et tilbud til barn og unge som trenger det, på bakgrunn av livssituasjonen sin.

Janne beskriver seg selv som omsorgsfull, og ønsker en mann som er det samme. Han skal han gjerne ha humor, være trygg på seg selv, og ha lyst til å dele masse opplevelser. I tillegg skal han gjerne være en bestevenn, og være raus med kyss og klemmer.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Janne Øiestad håper hun vil finne en mann som både er raus med kyss og klemmer, samtidig som han er full av humor og trygg i seg selv. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Janne Øiestad håper hun vil finne en mann som både er raus med kyss og klemmer, samtidig som han er full av humor og trygg i seg selv. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

- På gården min lever jeg drømmen min. Jeg har hester og masse andre dyr, men jeg mangler en mann. Jeg ønsker meg kjærligheten, forklarer Øiestad.

Ole Einar Hovrud (50)
Fra: Leira, Oppland.
​Gårdsdrift: Skogsdrift og gressproduksjon.

Hovrud beskrives som en utadvent, hjelpsom, blid og hyggelig kar. Han trives godt med stillheten i naturen, men er også glad i å være sosial, gå på bygdedans og å drikke kaffe med naboen.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Ole Einar Hovrud forklarer at han har det meste her i livet, foruten noen å dele livet med. Nå håper han at han treffer jenta som kan dra han bort fra jobben for å finne på andre ting. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Ole Einar Hovrud forklarer at han har det meste her i livet, foruten noen å dele livet med. Nå håper han at han treffer jenta som kan dra han bort fra jobben for å finne på andre ting. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

50-åringen har voksne barn, og forklarer at han stort sett har det han trenger. Men, han savner en kjæreste, og ønsker å finne den som vil flytte inn og bli gammel sammen med ham.

- Jeg jobber ganske mye når jeg er alene, derfor har jeg lyst til å ha en kjæreste her, sånn at jeg kan gjøre andre ting enn bare å jobbe. Parkere traktoren litt, reise på litt turer og finne på andre ting, forklarer Hovrud.

Gudrun Austli (38)
Fra: Snåsa, Nord-Trøndelag.
​Gårdsdrift: Sauebonde

Austli er en livlig og ernergisk dame som har flyttet fra byen for å overta familiegården på Snåsa. Ved siden av gårsdriften jobber hun som filmprodusent.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Gudrun Austli håper hun vil finne noen som vil dele livet på gården i Snåsa sammen med henne. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Gudrun Austli håper hun vil finne noen som vil dele livet på gården i Snåsa sammen med henne. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Selv er hun blid og glad, og ønsker det samme i en fremtidig kjæreste. Om han i tillegg er full av humor, kjapp i replikken og ikke så selvhøytidelig, ville Austli fått dekket det meste av det hun ønsker seg i en mann.

- Jeg har veldig mye energi og entusiasme, så hvis jeg forelsker meg i noen så kan jo det bli som et fyrverkeri. Men jeg er vedlig rolig og snill hvis du bare blir kjent med meg.

Filmprodusenten legger ikke skjul på at hun drømmer om familie og barn, og håper hun treffer en som ønsker det samme.

«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Bjørn Hammer mangler én brikke i livet for at det ska være komplett, og det er en jente. Foto: Espen Solli/ TV 2
«JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN» 2018: Bjørn Hammer mangler én brikke i livet for at det ska være komplett, og det er en jente. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Bjørn Hammer (30):
Fra: Selbu, Sør-Trøndelag
Gårdsdrift: Sauebonde

Hammer er ikke «bare» bonde. Han jobber også som landbruksentreprenør, og er en svært sporty mann. Han er glad i naturen og driver med jakt og padler kajakk. I tillegg er han glad i å gå på ski og å herje litt på snøscooteren vinterstid.

Han er også av det handy slaget, og har nettopp bygget sitt eget hus.

- Jeg er strålende fornøyd med livet mitt, men jeg mangler en brikke, og det er en kjæreste. Hvis den brikken faller på plass, så er livet komplett, forteller han.

Hammer legger ikke skjul på at han liker jenter som tør å være litt frempå med flørtingen, og ser helst at hun er av det blide og positive slaget.

Ny vri i jubileumsåret

Fjorårets sesong ble rekord for programmet med mest og flest klaff blant bøndene og deres friere.

Programleder Katarina Flatland (28) håper flest mulig vil ta sjansen på å skrive til bøndene som søker kjærligheten, også i år.

- Jeg håper virkelig at de som ser presentasjons programmet med bøndene og får lyst å skrive til dem, tør å gjøre det. Kanskje dette kan bli den store kjærligheten, sier programlederen.

Selv om «Jakten på kjærligheten» er et godt etablert program, har de i sin 15.sesong, likevel valgt å gjøre noen endringer. Mens bøndene tidligere har reist på individuelle romantiske ferieturer med sine utvalgte friere, vil de i år dra til samme sted og omgås alle sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!