Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stephanie Pratt:

I hardt vær: - Hvite privilegier

Reality-stjerna får folk til å se rødt etter Twitter-innlegg.

SINTE REAKSJONER: Realitystjernen Stephanie Pratt får passet sitt påskrevet etter at en Twitter-melding hun delte sist helg. Foto: NTB Scanpix
SINTE REAKSJONER: Realitystjernen Stephanie Pratt får passet sitt påskrevet etter at en Twitter-melding hun delte sist helg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For halvannen uke siden døde George Floyd etter en brutal pågripelse av politiet i Minneapolis i USA.

46-åringen ble holdt nede med hendene bakbundet mens en politimann trykket kneet mot nakken hans i flere minutter. Den fatale episoden ble filmet, og her kan man høre at Floyd sier at han ikke får puste. Det hele fører til at han mister bevisstheten og seinere dør som følge av hjertestans.

I etterkant av dødsfallet har flere opptøyer funnet sted i ulike deler av USA. Store folkemengder har tatt til gatene i både voldelige og fredelige demonstrasjoner, eiendom er blitt plyndret, biler påtent og en lang rekke mennesker er blitt arrestert.

TUNGT: Stephanie Pratt, kjent fra den amerikanske dokusåpen «The Hills», har tidligere slitt med avhengighet. Video: Viafree. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

«Glorifisering av vold»

George Floyd-drapssaken har vekket mange reaksjoner, også blant kjendisene. «Friends»-stjerna Jennifer Aniston (51) reagerte kraftig på Instagram for noen dager siden, og «Riverdale»-stjerna Cole Sprouse (27) ble arrestert etter å ha deltatt i det som skal ha vært en fredelig demonstrasjon.

Sist helg delte «The Hills»-stjerna Stephanie Pratt (34) en rekke Twitter-meldinger om opptøyene, og i etterkant har hun havnet i hardt vær blant annet for å promotere vold mot de som plyndrer, skriver People.

«Skyt de som plyndrer. De bruker denne tragedien som en unnskyldning for å stjele og brenne ned byene våre», skrev Pratt på Twitter, ifølge nettstedet.

«Er det noen andre som gråter mens de ser at byen deres blir brent ned? Hvor i helvete er nasjonalgarden - Santa Monica brenner!!!!!» fortsatte hun til sine over 800 000 følgere.

Ordlyden hennes minner om Twitter-meldingen til president Donald Trump (73) som nylig truet demonstranter med militærmakt.

«Når plyndringen starter, starter skytingen», skrev han, ifølge People.

Trumps tweet ble flagget av Twitter for brudd på deres policy om «glorifisering av vold».

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølvannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

- Snakk om hvite privilegier

Etter at Stephanie Pratt delte sin Twitter-melding, var andre Twitter-brukere raske med å finne frem et «mugshot» av stjerna fra da hun ble arrestert for stjeling i 2006.

«Åh, jeg syntes jeg hørte at tyven som stjal for mer enn 12 000 kroner i klær fra Neiman Marcus sa noe...», tordnet realitystjerna Angela Babciz (29) etter Pratts tweet.

«Jeg prøver å tippe hva du stjal utifra bildet av deg. Blir oppmerksomhet solgt i butikker?» fulgte «Cougar Town»-stjerna Bob Clendenin (56) opp med.

En rekke sinte meldinger fra fremmede strømmet også på, og henviste til Pratts Twitter-melding hvor hun gråter over at byen brenner.

«Nei, vi gråter over å se en svart mann bli drept foran øynene på oss av en politimann. Ting kan erstattes, liv kan ikke. Snakk om hvite privilegier», skriver en bruker, ifølge People.

«Eh, nei, vi gråter over hvor mange svarte menneskers liv som går tapt til politibrutalitet», delte en annen.

«Jeg tror flere mennesker gråter over å se videoen av drapet på en uskyldig svart mann», mente enda en.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Politibetjenten som forårsaket George Floyds død har i etterkant av hendelsen mistet jobben, og er blitt siktet for drap. Denne uka ble siktelsen av betjent Derek Chauvin endret fra det som i norske termer kan oversettes fra uaktsomt til forsettlig drap.

I skrivende stund har ikke Stephanie Pratt svart på de krasse meldingene som har kommet hennes vei, men meldingen om å «skyte dem som plyndrer» er nå ikke å finne på Twitter-kontoen hennes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!