Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Harry:

I hardt vær etter corona-uttalelse

Prins Harry mener at situasjonen rundt coronaviruset ikke er så ille som mediene vil ha det til.

FÅR REFS: Prins Harry får høre det etter at han uttalte at situasjonen rundt coronaviruset ikke er så ille som mediene vil ha det til. Foto: NTB Scanpix
FÅR REFS: Prins Harry får høre det etter at han uttalte at situasjonen rundt coronaviruset ikke er så ille som mediene vil ha det til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Harry (35) har vært i hardt vær en rekke ganger de siste månedene, og flere har hatt sitt å si om at han og kona, hertuginne Meghan (38), har trukket seg tilbake fra sine kongelige plikter.

Det er imidlertid ikke dette han nå får kritikk for, men heller en uttalelse han gjorde under en nylig episode av podkasten «Declassified».

Ifølge Harper's Bazaar fokuserte episoden på arbeidet til Team Rubicon UK, en katastrofeansvarlig organisasjon som bruker en militær tilnærming for å hjelpe de som er i nød.

Prinsen har selv jobbet med organisasjonen, da han i 2015 ble med Team Rubicon UK på en humanitær operasjon etter et ødeleggende jordskjelv i Nepal.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Raser mot prinsen

I podkasten var den britiske prinsen full av ros for måten folk over hele Storbritannia har gått sammen i kjølvannet av coronavirus-pandemien.

Han innrømmet videre at det han hittil har sett, har gjort ham utrolig stolt.

- Jeg er beæret over å være en veteran og ha fått æren av å være en del av det samfunnet. Jeg er bare så utrolig stolt over å se hva disse menneskene rundt om i landet og over hele verden gjør på en daglig basis, var noe av det han uttalte, ifølge Harper`s Bazaar.

- Det er også et bevis på at jeg tror at ting er bedre enn det vi blir påvirket til å tro av visse medier. Det kan være veldig bekymringsfullt når du sitter der, og den eneste informasjonen du får er fra visse nyhetskanaler. Men hvis du er på de rette plattformene, kan du virkelig føle at denne menneskelige ånden kommer fram i lyset, la han til.

FÅR REFS: Prins Harrys uttalelse i podkasten har ikke gått upåaktet hen. Her avbildet med hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix
FÅR REFS: Prins Harrys uttalelse i podkasten har ikke gått upåaktet hen. Her avbildet med hertuginne Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte uttalelse har nå fått flere til å reagere, deriblant lege, Karol Sikora (71), som raser til The Sun og mener at uttalelsen til prinsen er «opprørsk».

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Opprørende

Sikora stiller spørsmål ved hva slags kvalifikasjoner prins Harry har for å komme med disse uttalelsene, når han selv valgte å forlate landet i denne vanskelige tida.

- Jeg synes disse kommentarene er opprørende. Når det gjelder mediene, forstår jeg virkelig ikke hva Harrys krangel går ut på. Journalister har rapportert om fakta og har gjort et bra arbeid med å holde regjeringa ansvarlig, fortsetter han, og legger til:

- Mediene har også støttet NHS og blitt en viktig alliert av leger, sykepleiere og annet nøkkelpersonell. De skal applauderes, ikke bli ødelagt.

Nadra Ahmed, ved National Care Association, mener på sin side at prins Harry ikke har sett alle sidene. Til The Sun avslører hun at helse og omsorgsarbeidere er mentalt utslitt.

- Noen av tingene jeg har hørt er opprivende, forteller hun.

KRITIKK: Hertugen av Cambridge, Prins William, får kritikk etter å ha tullet med coronaviruset. Video: AP Vis mer

- Foraktelig

Piers Morgan (55), som for øvrig ikke er ukjent for å rette kritikk mot prins Harry og kona, hertuginne Meghan, har delt et Twitter-innlegg hvor også han uttrykker sin mening rundt prins Harrys uttalelse.

Heller ikke han er særlig fornøyd med prinsens personlige mening.

«At prins harry, fra sitt herskapshus i Hollywood, beskylder mediene for å overdrive omfanget av denne krisen i Storbritannia, er foraktelig. Det er mediene som viser fram det virkelige omfanget av at dødstallene våre går mot det høyeste i Europa, og at over 60 helsearbeidere har nå gått bort», skriver Piers Morgan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!