Justin Trudeau:

I hardt vær: - Fullstendig uansvarlig

Alle er ikke like begeistret over oppførselen til Canadas statsminister før dronningens begravelse.

PIANOBAR: Canadas statsminister Justin Trudeau får huden full etter denne visitten på en pianobar i London, to dager før dronning Elizabeths begravelse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau (50) og kona Sophie Grégoire Trudeau (47) var blant gjestene som deltok i dronning Elizabeths begravelse mandag.

Nå er det flere som reagerer på statsministerens oppførsel i forkant av begravelsen. Nylig ble det nemlig lekket en video av Trudeau på sosiale medier, hvor han synger Queens hitlåt «Bohemian Rhapsody» i en hotellobby i London.

Dette skal ha skjedd bare få dager før dronningas begravelse, noe flere beskriver som uansvarlig oppførsel. Det melder en rekke medier, deriblant The Guardian.

FARVEL: Fredag stod den tidligere fotballspilleren David Beckham 12 timer i kø for å ta farvel med Dronning Elizabeth II Vis mer

- En nasjonal skam

I den mye omtalte videoen, som tirsdag kveld har 1,5 millioner visninger, kan man se Trudeau lene seg mot et piano mens Gregory Charles, en musiker fra Montreal, setter i gang en aldri så liten allsang på hotellet.

Det er ikke blitt kjent hvem som har filmet videoen, men den har per nå blitt publisert hundrevis av ganger på flere sosiale plattformer.

Nå reagerer flere på Twitter.

«Han er der som en representant for Canada for å sørge over døden til vårt statsoverhode, og det er det han bestemmer seg for å gjøre? Beklager, dette er fullstendig uansvarlig og en nasjonal skam», kritiserer en bruker.

«Helt seriøst @JustinTrudeau?? Du er tonedøv, hvis du ikke er klar over hvor upassende dette faktisk er», følger en annen opp.

Andrew Coyne, spaltist i den kanadiske avisa The Globe and Mail, holder heller ikke tilbake på kritikken.

«Pinlig er ikke nok til å beskrive dette. Ja, noen ganger trenger folk å slippe ut dampen. Nei, det er ingen bevis for at han var full. Men kom igjen - han er statsministeren, på et offentlig sted, like før dronningas begravelse. Og det er slik han oppfører seg?», raser han på Twitter.

FULGTE BESTEMOR: Observante seere som fulgte kisten til dronning Elizabeth som ble fraktet til Westminster Hall onsdag 14. september, kunne se at det var noen i kongefamilien som skilte seg ut. Vis mer

- Hyllet dronningen

Til tross for kritikken har en talsperson også forsvart oppførselen til den kanadiske statsministeren.

- Etter middag på lørdag ble statsministeren med på en liten samling med medlemmer av den kanadiske delegasjonen, som har kommet sammen for å hylle Hennes Majestets liv og tjeneste, sa talspersonen.

Det ble lagt til at Trudeau hadde tatt del i forskjellige aktiviteter for å vise respekt for dronning Elizabeth mens han var i London, ifølge The Guardian.

Statsministerens talsperson sa også at musikeren Gregory Charles spilte en rekke sanger på piano, «noe som resulterte i at noen medlemmer av delegasjonen, inkludert statsministeren, ble med».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer