Erland Bakke og Mads Hansen:

I ordkrig: - Langt over streken

Erland Bakke møter denne uka i Borgarting lagmannsrett. Der er også Mads Hansen.

SKEPTISK: Mads Hansen stiller seg skeptisk til flere av Erland Bakkes uttalelser. Foto: Tore Meek / NTB
SKEPTISK: Mads Hansen stiller seg skeptisk til flere av Erland Bakkes uttalelser. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BORGARTING LAGMANNSRETT (Dagbladet): Tirsdag møter Erland Bakke i retten igjen, denne gangen for en ankesak i Borgarting lagmannsrett.

I mai i fjor ble den tidligere kjendismanageren dømt til 30 dager ubetinget fengsel, etter å ha stått tiltalt for uriktig forklaring og dokumentforfalskning. Han ble også dømt til å betale saksomkostningene.

Bakke ble frikjent for et erstatningskrav fra Mads Hansen på 80 000 kroner.

- Vi er skuffet over dommen og vurderer å anke, skrev forsvarer Knut H. Hurum i en SMS til Dagbladet i fjor. Kort tid seinere ble saken anket til lagmannsretten.

Denne uka møter han altså i retten igjen, med programleder Mads Hansen (38) som fornærmet i saken.

STRAFF: Mads Hansen mener Erland Bakke bør få fengselsstraff. Reporter/video: Emma Eriksson Vis mer

- Langt over streken

Bakke er blant annet anklaget for å ha fabrikkert en e-post, i forbindelse med et søksmål mot Hansen.

Både Hansen og VGTV-profil Morten Ramm (44) er til stede i retten tirsdag morgen. Det var de også i Oslo tingrett i april i fjor.

Bakke hevder nemlig at hele saken har sitt utspring i at Hansen og Ramm «har gått løs på ham» i sine sosiale medier-kanaler. Han hevder også at han har hatt klienter som har følt seg uthengt av Hansen - gjennom flere år.

- Han hevder det er satire og humor, og mye er det, men jeg mener han går langt over streken. En voksen mann på 40 år som henger ut en kvinne på 20 år - det synes ikke jeg er greit, sier Bakke i sin frie forklaring tirsdag, uten å nevne hvilken kvinne det er snakk om.

- Han er Norges største gapestokk, hvor han er både dommer og jury. Han velger å ikke debattere, men å henge ut. Jeg mener han ikke er et godt forbilde for andre. Gapestokk fjernet vi for en del år siden, men det er det han driver med i dag, fortsatte han.

REAGERER: Linn og Øystein fra «Ex on the Beach» er sjokkerte over hva voksne mennesker skriver i kommentarfeltet. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

- Jeg er helt uenig

Bakke forklarer videre at han har hatt klienter som har hatt det tøft på grunn av trakassering fra Hansen.

Han drar blant annet opp flere store influensernavn som skal ha blitt hengt ut av Hansen.

Mads Hansen forklarer på sin side, overfor Dagbladet, at en ny runde i retten er like fascinerende for ham denne gang, som det det var i april i fjor. Begge gangene har vært Hansens første tur i henholdsvis tingrett og lagmannsrett.

Han er likevel ordknapp hva gjelder Bakkes uttalelser i forklaringen.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer

- Jeg har masse meninger om ting som blir sagt, men så er det vel kanskje lurt å ikke gå konkret inn på det som har blitt sagt her nå. Jeg har veldig mye meninger om det, men jeg tror jeg skal la være å si noe om det per nå.

- Ja, for han kaller deg jo blant annet «Norges største gapestokk» ...

- Ja, og det er en mening han må få lov til å ha. Jeg er helt uenig med ham. Det er mye han sier her som ikke stemmer, men det er hans mening, og den får han lov til å ha.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer