Melina Johnsen:

I retten: - Lekte kul

Realityprofilen var tirsdag i Oslo tingrett for å tilstå forholdene hun er siktet for.

TILSTÅR LOVBRUDD: Melina Johnsen møter i retten tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TILSTÅR LOVBRUDD: Melina Johnsen møter i retten tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reality-deltaker Melina Johnsen (25) ble i august i fjor tatt for ruskjøring, kjøring uten førerkort og kroppskrenkelse. Hun har erkjent forholdene hun er siktet for, og møtte tirsdag i retten for å tilstå.

Påtalemyndigheten ba om at hun straffes med 100 dager ubetinget fengsel.

I retten, som Dagbladet fulgte via videolink, erklærte hun seg skyldig på alle punkter.

Johnsens forsvarer Cecilie Nakstad opplyste til Dagbladet i forkant at 25-åringen ikke har noen kommentar.

- Det som skjedde under voldssaken var at jeg og to andre var på Bislett Kebab. Jeg var inne en periode med dem, og det var en klinsj fram og tilbake der inne. Da gikk jeg ut og da starten en slåsskamp. Av ren reaksjon blandet jeg meg inn, handlet i sinne og panikk og mente at dette ikke er greit, sa Johnsen i sin forklaring om siktelsespunktet som omhandler kroppskrenkelse.

Hun mener imidlertid hun sparket fornærmede i beinet, og ikke i skrittet.

TILBAKE: Melina Johnsen er med på den tredje sesongen av «Ex on the beach». Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

- Handlet i panikk

Forholdene Johnsen møtte i retten for fant sted natt til søndag 23. august i fjor. Nærmere halv tre på natta sparket hun en mann på et gatekjøkken i Oslo.

Kort tid etterpå, nærmere sagt en time seinere, satt hun bak rattet på en Porsche Cayenne mens hun var påvirket av rusmidler.

Hun ble forsøkt stanset av politiet, men kjørte videre. Politiet måtte avbryte forfølgelsen da de mente det ikke var forsvarlig å fortsette. To timer seinere fikk politiet kontroll på bilen, realityprofilen og eieren av bilen.

Johnsen innrømmer å ha sparket en person. Hun forklarer seg også om ruskjøringen.

- Da jeg kjørte den bilen tenkte jeg ikke, jeg tok et dumt valg og lekte kul, om jeg kan si det sånn, sa hun om ruskjøringen.

Johnsen innrømmet at hun hadde drukket flere enheter, samt tatt kokain.

- Jeg var jo påvirket, jeg var jo det. Jeg handlet i panikk.

Overfor retten avviste hun at hun har førerkort, men forklarte at hun hadde øvelseskjørt mye. I bilen augustnatta var en medpassasjer, som skal ha hoppet ut av bilen underveis. Johnsen mener dette var for å unngå å bli tatt av politiet.

- Det var for å redde sitt eget skinn, mener realityprofilen.

FORSVARER JOHNSEN: Cecilie Nakstad er Melina Johnsens forsvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORSVARER JOHNSEN: Cecilie Nakstad er Melina Johnsens forsvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Mener straffepåstand er for streng

Forsvarer Nakstad spurte klienten sin om hvilket miljø hun vanket i i sommer.

- På den tida var jeg i et drittmiljø, et veldig overflatisk miljø med folk som doper seg mye og som ikke har noen framtidsplaner, svarte Johnsen.

Hun hevdet hun har tatt seg sammen, tatt avstand fra miljøet og flyttet hjem.

- Jeg fikk en wake up-call. Det er ikke greit at jeg har gått så langt i å ta så dumme valg. Det har ikke vært noe gøy å leve med det. Jeg har angst. Jeg angrer veldig, sa hun.

Påtalemyndigheten har som nevnt langt ned påstand om 100 dagers ubetinget fengsel, samt bot på 1,5 ganger månedslønnen hennes. I tillegg ønsker de sperrefrist på førerkort.

- Jeg synes det er altfor strengt, sa Johnsen til dommeren.

Ifølge forsvareren tjener hun 30-50 000 kroner i måneden.

Nakstad mente også tilståelsesrabatten bør være høyere. Den har ligget på 15 prosent i påtalemyndighetens påstand, Nakstad ber om 20 prosent rabatt.

TESTES: Melina Johnsen og Iselin Michelsen er de to første deltakerne i Viafree sin nye serie «Norges smarteste realitydeltaker». Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

Forsvareren mente også at fengselsstraffen bør settes 45 til 60 dager i henhold til andre dommer i liknende saker. Tilståelsesrabatten vil da komme i tillegg.

Hun viste også til at det finnes overvåkningsvideo av kroppskrenkelsen på gatekjøkkenet, og at sparket mot fornørmede tilsynelatende er svakt. Hun mente derfor at kroppskrenkelsen bør få minimal betydning for straffeutmålingen.

- Min påstand blir at Johnsen dømmes på mildest mulig måte, sa hun avslutningsvis.

Ut på Instagram

Johnsen har selv forholdt seg relativt taus om hendelsene i forkant av rettssaken, med unntak av at hun i helga gikk ut på Instagram for å kritisere omtalen av saken.

«Media-Norge suger, de har ikke en shit å skrive om i disse tider. Jeg ler så jævlig av journalistene i Norge», lød budskapet.

«Hvor ofte skal de skrive om den egentlig? Skulle nesten tro jeg var Kim Kardashian. Har egentlig ikke behov for å uttale meg om saken min. Gjort er gjort, og spist er spist, jeg står i det og rydder opp etter feilen min. Alle mennesker gjør feil. Dette gjør meg bare ti ganger sterkere», skrev hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer