Cezinando:

I retten: - Snakket om det på forhånd

Mandag møtte artisten i retten, tiltalt for flere luksustyverier.

TILTALT: Kristoffer Cezinando Karlsen er tiltalt for flere tyverier. Mandag møtte han i retten. Foto: Terje Pedersen / NTB
TILTALT: Kristoffer Cezinando Karlsen er tiltalt for flere tyverier. Mandag møtte han i retten. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGHUS (Dagbladet): Rapperen Kristoffer Cezinando Karlsen møtte mandag i Oslo tingrett. Det bekreftet forsvareren hans, Mette Yvonne Larsen, overfor TV 2 mandag morgen.

Karlsen har tilstått møbeltyverier for nesten 400 000 kroner, og mandag forklarte han seg. Han er tiltalt for grovt tyveri.

Det var satt av tre timer til rettsmøtet.

Han erklærer seg skyldig i grovt tyveri, samt erstatningsansvar.

På spørsmål fra dommeren om hvorfor han gjorde det, svarer artisten:

- Det ønsker jeg dessverre ikke å svare på.

Han legger imidlertid til at det var for egen vinning.

I Karlsens forklaring kommet det fram at han tok seg inn på ulike steder i Oslo, sammen med andre personer, og stjal flere møbler, deriblant stoler, en lenestol og sofa. Ett av tyveriene skjedde i åpningstida, forklarer artisten.

- Vi hadde snakket om det på forhånd, innrømmer han.

Karlsen forteller at han har levert tilbake flere av møblene. Det siste tyveriet han er tiltalt for, et tyveri av 54 designstoler, skjedde sammen med fem andre personer, forklarer han. Brorparten av disse er levert til politiet, sier han.

Han ønsker ikke å svare på hvordan tyveriet ble organisert.

- Jeg ser tilbake på det med anger, og jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å levere det tilbake i samarbeid med politiet. Den generelle følelsen er anger og motivasjon til å legge det bak meg, forklarer han.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om 120 dagers fengsel. Karlsen forteller at han godtar samfunnsstraff, hvis det skulle bli aktuelt.

- Karlsen har banet vei for å få ryddet opp i denne kjedelige saken, både på egne vegne og andres vegne, sier Larsen.

Før retten var satt, meldte enkelte medier at Karlsen risikerer seks års fengselstraff.

- Jeg så at noen skrev at Karlsen risikerer seks år i fengsel. Det må være noen som ikke kjenner loven så godt som skrev det, sier Larsen, og påpeker at Karlsen tidligere er ustraffet og at han har forsøkt å gjøre opp for seg i etterkant av tyveriene.

Hun beskriver hendelsene som «impulsive handlinger».

Larsen mener riktig straff vil være samfunnsstraff i 30 timer, og at han anses på mildeste måte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer