Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Avicii er død:

I sjokk etter Aviciis plutselige bortgang: - Kan ikke tro at dette er sant

Kygo og andre musikkstjerner er rystet over den tragiske nyheten.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyheten om at den svenske EDM-artisten Tim Bergling (28), bedre kjent under artistnavnet Avicii, er gått bort, slo ned som en bombe i svenske medier like før klokka halv åtte fredag kveld.

Den unge musikeren ble funnet død fredag, mens han befant seg i Muscat i Oman. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Nå strømmer en rekke kjente musikkprofiler til sosiale medier for å sende sine varmeste kondolanser. Blant dem mannen som flere ganger har erklært Avicii som sitt store idol, Kyrre Gørvell-Dahll (26).

Hyller sin svenske kollega

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skriver Kygo på Instagram.

Bergenseren, som på mange måter er Norges svar på Avicii, møtte svensken flere ganger. Blant annet i 2014, da 26-åringen var i begynnelsen av sin karriere, og varmet opp for Avicii under Feelings-festivalen i Oslo.

- Det blir utrolig kult og sikkert en helt spesiell opplevelse. Jeg har alltid vært inspirert av Avicii, og han er en av hovedgrunnene til at jeg begynte med elektronisk musikk. Får jeg mulighet til å prate med ham, hadde det vært en drøm som kom i oppfyllelse, sa han til Dagbladet den gang.

Samme år steppet for øvrig Kygo inn for Avicii, da sistnevnte måtte avlyse sin opptreden under «TomorrowWorld»-festivalen grunnet sykdom.

Dagbladet har vært i kontakt med Kyogs stefar og manager, Jan Bjordal, fredag kveld. Han opplyser at Kygo ikke har noen kommentar utover Instagram-innlegget.

- Veldig fin kar

Den norske DJ-en Martin «Danielle» Bjercke (30), bedre kjent som CLMD, beskriver dødsfallet som et sjokk, og et stort tap for musikkmiljøet.

- FRYKTELIG TRIST: Den norske DJ-en Martin «Danielle» Bjercke (30) delte scene med Avicii flere ganger. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
- FRYKTELIG TRIST: Den norske DJ-en Martin «Danielle» Bjercke (30) delte scene med Avicii flere ganger. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes det er fryktelig trist. Det er et stort tap for DJ-miljøet og musikk generelt. Han var en pionér innenfor sjangeren, pushet hele tiden grenser og åpnet dører for alle oss andre. Dette er bare forferdelig leit. Jeg sender mine varmeste tanker til alle hans pårørende, sier han til Dagbladet.

«Danielle» har delt scene med den svenske artisten flere ganger, og beskriver ham som en «veldig snill» mann.

- Han var en veldig fin kar. Han var rolig, behersket, og nesten litt sjenert, men veldig snill og omtenksom. Han brydde seg om de rundt seg. Jeg kjente ham ikke godt, men han framsto som et veldig godt menneske.

Også den norske artisten Ina Wroldsen (33), som har sunget på en av singlene til Avicii, mottar dødsbuskapet med stor sorg.

«Avicii. Dette var altfor tidlig. Veldig, veldig trist», skriver hun på Twitter.

- Rystende

Den britiske EDM-kollegaen Calvin Harris (34) er i likhet med de ovennevnte også i sjokk over nyheten.

«Rystende nyheter om Avicii. En vakker og lidenskapelig sjel med et enormt talent, som skulle gjøre så mye mer. Tankene mine går til familien. Måtte gud være med deg, Tim», skriver Harris på Twitter.

Andre kjente elektronika-artister som David Guetta (50) og Martin Garrix (21) deler også sine kondolanser.

«Noe helt forferdelig har skjedd. Vi har mistet en venn med et veldig stort hjerte, og verden har mistet en svært talentfull musiker. Takk for alle de vakre melodiene, tida vi delte sammen i studio og på scenen - eller bare da vi hang sammen som venner», skriver Guetta på Twitter.

Den britiske artisten Liam Payne (24) minnes Avicii som et stort talent:

«Herregud, dette er forferdelig for Avicii. Veldig triste nyheter, han var altfor ung. For et talent han var. Hvil i fred», skriver Payne på Twitter.

Også musikere som John Newman (27), Craig David (36) og Dua Lipa (22) har tatt til sosiale medier fredag kveld.

«Sjokkerende å høre den forferdelige nyheten om at en av de mest talentfulle menneskene har forlatt denne verden i dag. Altfor ung og spesiell til å forlate oss», skriver John Newman på sin Twitter-profil.

«Hvil i fred, Avicii. Tankene mine går til familien i denne vanskelige tida», skriver Craig David.

Også det svenske prinseparet, prins Carl Philip og prinsesse Sofia, har uttalt seg om Aviciis bortgang. 28-åringen spilte i parets bryllup i 2015.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Tim Bergling er gått bort. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, og beundret ham som artist og som det fine mennesket han var. Han gjorde bryllupet vårt uforglemmelig med sin fantastiske musikk. Våre tanker går til hans familie, sier prinseparet i en uttalelse, ifølge Expressen.

Se flere reaksjoner under:

So Sad....... So Tragic. Good Bye Dear Sweet Tim. 💙 Gone too Soon.

Et innlegg delt av Madonna (@madonna)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!