Avicii er død:

I sjokk etter Aviciis plutselige bortgang: - Kan ikke tro at dette er sant

Kygo og andre musikkstjerner er rystet over den tragiske nyheten.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyheten om at den svenske EDM-artisten Tim Bergling (28), bedre kjent under artistnavnet Avicii, er gått bort, slo ned som en bombe i svenske medier like før klokka halv åtte fredag kveld.

Den unge musikeren ble funnet død fredag, mens han befant seg i Muscat i Oman. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Nå strømmer en rekke kjente musikkprofiler til sosiale medier for å sende sine varmeste kondolanser. Blant dem mannen som flere ganger har erklært Avicii som sitt store idol, Kyrre Gørvell-Dahll (26).

Hyller sin svenske kollega

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skriver Kygo på Instagram.

Bergenseren, som på mange måter er Norges svar på Avicii, møtte svensken flere ganger. Blant annet i 2014, da 26-åringen var i begynnelsen av sin karriere, og varmet opp for Avicii under Feelings-festivalen i Oslo.

- Det blir utrolig kult og sikkert en helt spesiell opplevelse. Jeg har alltid vært inspirert av Avicii, og han er en av hovedgrunnene til at jeg begynte med elektronisk musikk. Får jeg mulighet til å prate med ham, hadde det vært en drøm som kom i oppfyllelse, sa han til Dagbladet den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer