Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Samuel Massie og Arne Ulvolden:

I sjokk etter dødelig tigerangrep

- Det er vanvittig trist.

PÅ REISE: Eventyreren Samuel Massie er for tida i India med bestefaren Arne Ulvolden. Torsdag fikk de en brutal opplevelse. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PÅ REISE: Eventyreren Samuel Massie er for tida i India med bestefaren Arne Ulvolden. Torsdag fikk de en brutal opplevelse. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Samuel Massie (26) og bestefaren Arne Ulvolden (84) er for tida på nok en reise sammen, denne gangen i India. Dette har vært en etterlengtet tur for den reiseglade duoen, som tidligere i år måtte sette reiseplanene på vent da de begge ble akutt syke.

De to har underveis på reisen blitt kjent med flere lokale, og nylig ble de med noen de har møtt på veien til landsbyen Satyanarayan Pur, som ligger helt øst i India. Torsdag tok turen en dramatisk vending for alle.

Da gikk en tiger til angrep på en av landsbyens innbyggere.

BESTEVENNER: Samuel Massie har et helt spesielt forhold til sin bestefar, Arne Ulvolden. Video: Henning Lillegård / Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Dramatisk tigerangrep

- I går var det et tigerangrep i landsbyen her, som drepte den ene naboen der vi bor, forteller Massie til Dagbladet på telefon fra Øst-India.

Massie forteller at mannen, som han antar var i 50-åra, var nede ved elva og plukket krabber da en tiger sneik seg på bakfra og beit ham i nakken.

To andre menn var også med, og slo tigeren så den til slutt stakk av. Det var derimot for seint for en av mennene, som mistet livet. Massie og bestefaren så ikke angrepet selv, men befant seg i landsbyen, som ligger om lag hundre meter fra elva.

Dødsfallet er omtalt av den indiske avisa Jagran, som skriver at de to mennene som overlevde angrepet bar med seg den avdøde mannen til landsbyen, før han ble fraktet til sykehuset - der han ble erklært død.

Normalt sett holder tigrene seg på den andre siden av elva, og på den måten har lokalsamfunnet og de ville kattedyra hatt en viss avstand mellom seg. De seinere åra har derimot klimaendringene ført til at tigrene sliter med å finne seg mat.

- Det har alltid vært tigere her, men nå som de ikke finner nok mat, kommer de nærmere og nærmere menneskene. Dermed kommer også menneskene nærmere tigrene for å kunne fiske og slikt. Så det er en kamp om ressursene her nede.

- Dessverre er det ikke første gang det er tigerangrep her, sier Massie.

- Vanvittig trist

Selv så Massie og Ulvolden en tiger i nærheten av landsbyen onsdag, men eventyreren forteller at dyra ikke pleier å gå så tett på lokalsamfunnet.

Massie understreker at både han og bestefaren er i god behold, og at de nå gjør sitt for å støtte de lokale - som naturlig nok er i sjokk og sorg.

- Vi var på besøk hos familien til den avdøde tidligere i dag, og de er jo helt sønderknust. Hele landsbyen er i sjokk. Det er vanvittig trist, og vi har prøvd å hjelpe til så mye vi kan. Det er jo viktig å være på utkikk etter tigere, men dette må man bare lære av. Nå er det ikke annet å gjøre enn å hjelpe til der man kan, forteller han.

I SORG: Samuel Massie på besøk hos den avdødes familie. Foto: Per Magne Dalen
I SORG: Samuel Massie på besøk hos den avdødes familie. Foto: Per Magne Dalen Vis mer

Han beskriver et lokalsamfunn der fellesskapet er viktig, og forteller at alle hjelper til der de kan. Derimot har det vært klinsj mellom de lokale og politiet etter gårsdagens angrep.

- Familien ville brenne liket så fort som mulig for å hedre den avdøde, men nå har politiet tatt med seg liket til Calcutta, der de skal undersøke det, sier Massie.

- Bestefar er nervøs

Massie vet på nåværende tidspunkt ikke hvor lenge han og bestefaren blir værende i landsbyen, men sier at de blir der til de blir anbefalt å reise.

Til tross for at både Massie og Ulvolden etter forholdene har det bra, er det ikke tvil om at den dramatiske hendelsen har satt sine spor hos de reiseglade mennene.

- Stakkars bestefar er jo litt nervøs, men det går bra, forteller Massie.

Framover vil de fortsette å bidra til lokalsamfunnet så godt de bare kan.

- Men det er jo vanvittig trist, og vi prøver bare å hjelpe til der vi kan. Det er ikke så mye mer man kan gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling