«Farmen»-Rob fikk dødsbudskap:

I sorg: - Et sjokk

Den kjente TV-profilens pappa ble 79 år gammel.

FIKK DØDSBUDSKAP: Robert Michael Scott er i sorg etter å ha mistet faren sin. Her sammen med kona Beate. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FIKK DØDSBUDSKAP: Robert Michael Scott er i sorg etter å ha mistet faren sin. Her sammen med kona Beate. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke fikk Robert Michael Scott (55), kjent fra «Farmen» og som «NorwayRob» på TikTok, den triste nyheten om at faren Anthony har gått bort. Han ble 79 år gammel.

Til Dagbladet forteller Scott at faren hadde vært syk i ti år, men dødsbudskapet kom likevel som et sjokk på 55-åringen.

Fikk ikke tatt farvel

- Jeg fikk beskjed fra min familie i USA at han var innlagt på sykehus, men at han kan leve i tre måneder, seks måneder, eller ett år til for den saks skyld, sier Scott, som allerede hadde bestilt tur hjem til Boston for seg og familien i forbindelse med et bryllup de skal delta i da de fikk beskjed om sykehusinnleggelsen.

Den reisen finner sted om et par uker, og de bestemte seg derfor for å vente med sykebesøket til det, istedenfor å dra fram og tilbake to ganger.

- Jeg fikk beskjed om å gjøre det jeg selv synes er best, men samtidig at «Vi kjenner jo pappa, han kommer sikkert til å leve i 10-20 år til, han». Derfor valgte vi å vente, bedyrer han.

Men for litt over en uke siden tikket en trist melding inn i familiens gruppechat. Scotts søster meldte at faren deres brått hadde gått bort.

EXIT: Det var Gunnar Svingen og Robert Scott som møttes til tvekamp i søndagens episode av «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Tror man er forberedt

Kona, Beate Gullaksen Scott (50), dro rett til ektemannens jobb for å vise sin støtte. Scott hadde på sin side vært opptatt som bussjåfør og derfor ikke fått med seg dødsbudskapet.

Dermed var det kona som måtte overbringe den triste beskjeden.

- Jeg tenkte først at det hadde skjedd noe med hunden min, for hun har også vært syk i det siste, sier han og legger til:

GAMLE MINNER: Robert Michael Scott sammen med mamma Sissy og pappa Anthony da førstenevnte ble uteksaminert i 1986. Foto: Privat
GAMLE MINNER: Robert Michael Scott sammen med mamma Sissy og pappa Anthony da førstenevnte ble uteksaminert i 1986. Foto: Privat Vis mer

- Det var ingenting i hjernen min som tenkte at faren min skulle dø så plutselig.

Anthony Scott skulle fylt 80 år i år, men slik ble det altså ikke.

- Jeg ble ekstra lei meg over å tenke på at vi ventet med reisen vi allerede hadde booket til Boston. Jeg kunne ønske jeg kunne gitt ham en klem og sagt at jeg var glad i ham.

«Farmen»-profilen mimrer tilbake til noen uker før dødsfallet: Søsteren besøkte faren, og ringte Scott opp på FaceTime. I denne samtalen fikk de sagt til hverandre at de savnet og var glad i hverandre, noe han i dag ser på som en liten trøst.

- Jeg tenkte ikke at han skulle dø, så jeg er sjokkert over at det i tillegg skjedde så fort. Man tror man er forberedt fordi han har vært syk i ti år, men likevel blir man veldig truffet når man får den beskjeden.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Mareritt

Faren er derimot ikke det første nære familiemedlemmet Scott har mistet i løpet av livet sitt.

Tidligere har «NorwayRob» vært åpen om å ha mistet tre av brødrene sine og depresjonen dette førte med seg.

Alt startet for åtte år siden da Scott mistet den første broren sin.

- Jeg kan nesten ikke snakke om det uten å begynne å grine, men for åtte år siden mistet jeg min lillebror, Shane. Det kom helt ut av det blå. Jeg ble slått i magen. Jeg fikk sammenbrudd, rett og slett. Jeg klarte ikke å gå, klarte ikke å puste, fortalte han til Dagbladet i fjor.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

Dette dødsfallet ble starten på et åtte år langt mareritt, som også sjokkerte hans nærmeste her hjemme i Norge og Bergen.

To år seinere fikk han en ny sjokktelefon fra USA.

- Da fikk jeg en ny telefon fra familien, som kunne fortelle at min eldste bror, Anthony, hadde gått bort. Nye to år gikk med på å stable meg på beina igjen. Så, rett før jeg skulle ha med meg familien fra Bergen til Statene i mai 2019, ringte jeg til min eneste gjenlevende bror, Kreg, og ga ham grei beskjed: «Kreg, nå kommer jeg med hele familien min om en to måneders tid. Nå dør du faen ikke fra meg!». Et par uker etter fikk jeg en ny telefon: «Kreg er død», fortalte Robert stille.

Scott er oppvokst på en av de tøffeste kantene av Boston og la den gang ikke skjul på at brødrenes dødsfall var rusrelaterte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer