Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Greta Thunberg:

I sorg etter dødsfall

- Vi savner ham så sårt.

SØRGER: Klimaaktivisten Greta Thunberg er i sorg etter at bestefaren, den svenske skuespilleren Olof Thunberg, har gått bort. Foto: NTB Scanpix
SØRGER: Klimaaktivisten Greta Thunberg er i sorg etter at bestefaren, den svenske skuespilleren Olof Thunberg, har gått bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste åra har den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (17) blitt et internasjonalt, stort navn grunnet sitt klimaengasjement. Hun har i perioder også måttet tåle krass kritikk - fra blant andre USAs president, Donald Trump (73).

All medieoppmerksomheten har også ført til en stor interesse rundt den svenske 17-åringens privatliv, og på Instagram deler hun både titt og ofte oppdateringer med fansen.

Der delte hun om både klimakamp og andre ting som vanlige 17-åringer er opptatt av, men denne gangen er det imidlertid en trist nyhet Thunberg deler på det sosiale mediet.

I innlegget, som ble publisert tirsdag kveld, skriver klimaaktivisten at bestefaren hennes har gått bort.

- I går gikk bestefaren min, Olof Thunberg bort. Han var i ferd med å fylle 95. Han var en av de snilleste menneske jeg noensinne har møtt. Vi savner ham så sårt, skriver hun.

Thunberg har totalt delt tre bilder i innlegget, ett av bare ham og to av seg selv og sin kjære bestefar.

GIKK BORT: Olof Thunberg ble 94 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Olof Thunberg ble 94 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sentral skuespiller

Videre beskriver Thunberg bestefaren som en av Sveriges største skuespillere, og skriver at han sto på scenen i over 75 år.

I kommentarfeltet under bildet har det strømmet inn med trøstende ord og kondolanser til Thunberg.

Dødsfallet ble omtalt av en rekke svenske medier tirsdag, deriblant Expressen. Avisa skriver at den avdøde 94-åringen ga stemme til den svenske tegneseriebjørnen «Bamse» - som mange nordmenn også har et forhold til.

- INGETING HAR BLITT GJORT: Selv om hun har vært med på å øke oppmerksomheten og skape en klimabevegelse, sier Greta Thunberg at ingenting egentlig har skjedd. Video: AP Vis mer

Olof Thunberg jobbet også som regissør, men var mest kjent som skuespiller. Han medvirket i en rekke filmer, som «Markurells i Wadköping», «Sunes jul» og filmene om «Lilla Jönssonligan».

Han hadde også en rolle i Ingmar Bergmans «Nattverdsgjestene» fra 1963.

Hele Norges coronakart