Prins Harry:

I sorg etter dødsfall

Den britiske prinsens gudmor har gått bort.

TRIST NYHET: Prins Harry har mistet gudmora Lady Celia Vestey Foto: Shutterstock / NTB
TRIST NYHET: Prins Harry har mistet gudmora Lady Celia Vestey Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Prins Harry (36) har mistet gudmora si, Lady Celia Vestey. Hun gikk bort søndag og ble 71 år gammel. Det melder flere medier, deriblant The Telegraph.

Dødsfallet blir bekreftet i form av en dødsannonse trykket i The Daily Telegraph. Der kommer det fram at Lady Celia Vestey døde en plutselig, men fredfull død søndag.

«En fantastisk kone til Sam. En elsket mor til William, Arthur og Mary, og en kjærlig bestemor til Ella, Frankie, Sam og Cosima», står det blant annet i dødsannonsen.

Videre kommer det fram at det vil bli en privat begravelse for familien etterfulgt av en minnestund.

Utpekt

Ifølge magasinet Tatler var Lady Celia en del av dronning Elizabeths (94) indre krets sammen med ektemannen, Lord Samuel Vestey (79).

Ektemannen Lord Samuel arbeidet for det britiske hoffet fra 1999 til 2018 som «Master of the Horse». I fjor ble han utnevnt som permament «Lord-in-waiting» (en mann fra en adelig familie som utnevnes til personlig tjener i husholdningen til enten monarken eller prinsen av Wales, journ.anm.) av dronning Elizabeth.

Lord Samuel giftet seg med Lady Celia i desember 1981, og sammen fikk de tre barn: William (37), Arthur (35) og Mary (28). Lady Celia Vestey ble utpekt av prins Charles (72) og avdøde prinsesse Diana som en av seks faddere til prins Harry.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.