Prins Harry:

I sorg etter dødsfall

Den britiske prinsens gudmor har gått bort.

TRIST NYHET: Prins Harry har mistet gudmora Lady Celia Vestey Foto: Shutterstock / NTB
TRIST NYHET: Prins Harry har mistet gudmora Lady Celia Vestey Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (36) har mistet gudmora si, Lady Celia Vestey. Hun gikk bort søndag og ble 71 år gammel. Det melder flere medier, deriblant The Telegraph.

Dødsfallet blir bekreftet i form av en dødsannonse trykket i The Daily Telegraph. Der kommer det fram at Lady Celia Vestey døde en plutselig, men fredfull død søndag.

«En fantastisk kone til Sam. En elsket mor til William, Arthur og Mary, og en kjærlig bestemor til Ella, Frankie, Sam og Cosima», står det blant annet i dødsannonsen.

Videre kommer det fram at det vil bli en privat begravelse for familien etterfulgt av en minnestund.

HAR GÅTT BORT: Her er Lady Celia Vestey avbildet med ektemannen Lord Samuel Vestey i 2002 under Royal Ascot. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
HAR GÅTT BORT: Her er Lady Celia Vestey avbildet med ektemannen Lord Samuel Vestey i 2002 under Royal Ascot. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

Utpekt

Ifølge magasinet Tatler var Lady Celia en del av dronning Elizabeths (94) indre krets sammen med ektemannen, Lord Samuel Vestey (79).

Ektemannen Lord Samuel arbeidet for det britiske hoffet fra 1999 til 2018 som «Master of the Horse». I fjor ble han utnevnt som permament «Lord-in-waiting» (en mann fra en adelig familie som utnevnes til personlig tjener i husholdningen til enten monarken eller prinsen av Wales, journ.anm.) av dronning Elizabeth.

Lord Samuel giftet seg med Lady Celia i desember 1981, og sammen fikk de tre barn: William (37), Arthur (35) og Mary (28). Lady Celia Vestey ble utpekt av prins Charles (72) og avdøde prinsesse Diana som en av seks faddere til prins Harry.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Prins Harrys andre faddere er prins Andrew (60), prinsesse Margarets datter Lady Sarah Chatto (56), Carolyn Bartholomew, Geral Ward og Bryan Organ.

Lady Celia var for øvrig også til stede i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan (39) i 2018.

GUDMOR: Lady Celia Vestey var prins Harrys gudmor. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
GUDMOR: Lady Celia Vestey var prins Harrys gudmor. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

Nyheten om at Lady Celia har gått bort kommer bare kort tid etter at prins Harrys kone, hertuginne Meghan, fortalte åpent om at de hadde mistet sitt ufødte barn.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Mistet ufødt barn

Det gjorde hun i en kronikk i New York Times. I kronikken kom det fram at det hele startet som en vanlig juli-morgen, men plutselig skjønte hertuginnen at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte, Archie (1) på armen.

«Timer seinere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflaten og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

«Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsatte hun.

Hertuginnen skrev videre at når noen snakker ut, åpner de for at andre skal følge etter. Hun fortalte også at sorgen ofte blir lettere når noen bryr seg og ønsker å lytte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer