SUPERHELT: «Black Panther»-stjerna Chadwick Boseman er død, etter en fire år lang kamp mot tarmkreft. Video: NTB Scanpix Vis mer

Chadwick Boseman:

I sorg etter stjernas død

Chadwick Boseman ble bare 43 år. Flere kolleger minnes ham i sosiale medier.

Publisert

Natt til lørdag, norsk tid, kom den triste nyheten om at «Black Panther»-stjerna Chadwick Boseman er død, etter en fire års lang kamp mot tarmkreft.

Han ble bare 43 år gammel.

Det siste døgnet har det kommet tydelig fram at Boseman betydde mye for mange, og flere av verdens største stjerner minnes ham nå i sosiale medier.

Blant dem Jennifer Garner, som beskriver stjernas bortgang som et av de vondeste dødsfallene.

«Tap etter tap i 2020, men dette er spesielt vondt. En kunstner, en smart mann, en gentleman», skriver hun til et bilde av ham, og legger til at hans minne må leve videre.

- Ta vare på hvert minutt

Også Chris Hemsworth minnes sin gode kollega på Instagram. Det gjør han til et bilde av Boseman og seg selv.

«Kommer til å savne deg kompis. Ikke annet enn hjerteskjærende. Et av de snilleste, mest ekte menneskene jeg har møtt. Jeg sender kjærlighet og støtte til hele familien. Hvil i fred», skriver Hemseworth.

Skuespiller Halle Berry skriver følgende om den avdøde stjerna:

«Til en utrolig mann med umåtelig talent, som tok fatt på livet til tross for sin personlige kamp i kulissene. Må vi bruke dette som en påminnelse om at du aldri virkelig vet hva menneskene rundt deg går gjennom - behandle dem med godhet og ta vare på hvert eneste minutt dere har sammen».

- Den største

Mark Ruffalo, som medvirket i Marvel-filmene sammen med Boseman, ser tilbake på tida på settet og vennskapet, og beskriver ham som et sjenerøst og oppriktig menneske.

Ruffalo har også delt et bilde av Boseman på Instagram, hvor han skriver at alle tragediene som har funnet sted i år bare ble enda mer forsterket etter tapet av stjerna.

«For en mann, og for et enormt talent. Bror, du var en av de største i all tid, og din storhet hadde akkurat begynt», fortsetter han.

Chris Evans, kjent for karakteren Captain America, er knust, og beskriver 43-åringen som helt spesiell.

«Han hadde så mye fantastisk arbeid igjen å lage. Jeg er uendelig takknemlig for vennskapet vårt. Mine tanker og bønner er hos familien hans. Hvil ved makten, konge», skriver han videre.

«Måtte gud velsigne deg og føre deg hjem, Chadwick Boseman. Vi har mistet en av de beste i dag. Hans minne vil leve for alltid i hans elskede filmer, og i hjertet til alle som elsket ham», skriver «Lovlig Blond»-stjerna Reese Witherspoon på Twitter.

Holdt kreften hemmelig

Chadwick Boseman fortalte aldri offentlig om kreftsykdommen før familien bekreftet hans bortgang natt til lørdag.

«Det er med bunnløs sorg vi bekrefter at Chadwick Boseman er gått bort. Det var hans livs ære å bringe liv til King T'Challa i «Black Panther»», heter det i en uttalelse på Twitter-kontoen hans.

Ifølge uttalelsen ble Boseman diagnostisert med tarmkreft i 2016.

«Han døde hjemme med sin kone og familie ved sin side», skriver familien.

Karrieren til Boseman eksploderte da han fikk rollen som superhelten fra «Black Panther». Før det spilte han blant annet de afroamerikanske ikonene Jackie Robinson i filmen «42» fra 2013 og James Brown i filmen «Get on Up» fra 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer