Hertuginne Kate og prins William:

I sorg

Hertugparet hyller avdøde Deborah James.

DØDE: Podkaster Deborah James tapte kampen mot kreften. Foto: Skjermdump Instagram.
DØDE: Podkaster Deborah James tapte kampen mot kreften. Foto: Skjermdump Instagram. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins William og hertuginne Kate hyller avdøde Deborah James. Det melder Sky News.

- Deborah James var en inspirerende og urokkelig modig kvinne hvis arv vil leve videre, uttalte hertugparet.

De la videre til at deres tanker er hos barna og familien hennes, og andre hun hadde nært.

Tirsdag kveld norsk tid ble det kjent at podkasteren hadde gått bort i en alder av 40. Podkaster Deborah James har gått bort i en alder av 40. Det fortalte familien i en uttalelse, ifølge blant annet Independent.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Det var i 2016 at hun ble diagnostisert med tarmkreft, og siden den gang har hun delt ærlige oppdateringer om sykdommen med sine over 700 000 Instagram-følgere.

Hun etterlater seg barna Hugo (14) og Eloise (12), og ektemannen Sebastian Bowen.

Det er ingen tvil om at James' historie rørte prins William. Han dro nemlig personlig hjem til henne for å tildele henne tittelen «Dame» tidligre i år. Den britiske tittelen ærer kvinner for prestasjoner eller «for å gjøre gode ting».

KREFT: Tidligere «God morgen Norge»-programleder, Eli Strand, åpner opp om kreftdiagnosen sin. Video: Filip Agnihotri. Vis mer

Podkasteren hadde sitt eget fond, «Bowelbabe Fund», hvor pengene skal gå til å finne nye behandlingsformer mot kreft. Målet for innsamlingen var 250 000 pund, og det tok ikke lang tid før målet var nådd og vel så det.

En av donasjonene kom faktisk fra det britiske hertugparet. De roste James for innsatsen hun hadde lagt ned i å fortelle om sin situasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer