Prins Harrys selvbiografi «Spare»

I tårer etter kjolekrangel

Prins Harrys mye omtalte selvbiografi «Spare» kom ut i natt. Der skriver han blant annet at ektefellen Meghan skal ha blitt oppløst i tårer etter en SMS-krangel med prins Williams ektefelle, hertuginne Kate.

KRANGEL: Ifølge prins Harrys selvbiografi skal en SMS-krangel om kjoler mellom hertuginnene Kate og Meghan ha endt med sistnevnte helt oppløst i tårer. Foto: AP Photo/Ben Curtis, File
KRANGEL: Ifølge prins Harrys selvbiografi skal en SMS-krangel om kjoler mellom hertuginnene Kate og Meghan ha endt med sistnevnte helt oppløst i tårer. Foto: AP Photo/Ben Curtis, File Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Ved midnatt ble boka omsider sluppet. Der beskriver han blant annet den såkalte kjolekrangelen før bryllupet med Meghan Markel i 2018. Prins Harry hevder det var hertuginne Kate som fikk Meghan til å bryte sammen i tårer.

Boka er allerede blitt behørig omtalt gjennom flere uker. En rekke detaljer fra boka er derfor allerede lekket ut - som at prinsen skal ha brukt ulovlige rusmidler, at han debuterte seksuelt med en «hesteinteressert», eldre kvinne bak en pub, at han drepte 25 personer i Afghanistan som britisk helikopterpilot og detaljer om en fysisk slåsskamp med broren og tronarving, prins William.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

De siste dagene har prinsen også stilt opp i intervjuer og blant annet gått hardt ut mot stemora, dronning Camilla. I et intervju med amerikanske «60 Minutes» sier prins Harry at hun «byttet informasjon» britisk presse i et forsøk på å bedre offentlighetens inntrykk av henne. Ifølge Harry har dette gjort henne «farlig».

Brudepikekjole

I boka deler også prins Harry sin versjon av den såkalte kjolekrangelen før bryllupet til Meghan i mai 2018. Han gjengir en SMS-utveksling, som han skriver at fant sted få dager før bryllupet.

Det hele skal ha startet fordi hertuginne Kate skal ha kontaktet Meghan fordi hun ikke likte kjolene til brudepikene fordi de ikke var tilstrekkelig tilpasset.

Under et intervju med talkshow-dronningen Oprah Winfrey i 2021 hevdet Meghan og Harry at Meghan hadde begynt å gråte etter å ha blitt dårlig behandlet av et seniormedlem av den britiske kongefamilien før bryllupet. Før dette var det rapporter i britisk presse om at hertuginne Meghan hadde fått et medlem av kongefamilien til å ta til tårene.

I selvbiografien hevder Harry at Kate sendte en SMS til Meghan om at hennes og prins Williams datter Charlotte - som da var tre år gammel - begynte å gråte da hun prøvde brudepikekjolen og den ikke passet, ifølge Daily Mail.

- Kaoset rundt faren

- Meg svarte ikke Kate umiddelbart. Ja, hun hadde endeløst med bryllupsrelaterte tekstmeldinger, men for det meste holdt hun på å håndtere kaoset rundt faren. Så den neste morgenen tekstet hun Kate og sa at en skredder sto klar. Hun fortalte at han het Ajay og befant seg på slottet. Dette var ikke tilstrekkelig, skriver prins Harry i boka.

TIL KRIG: Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan har fått sterke reaksjoner av flere. Kongehusekspert Caroline Vagle tror serien kan bidra til splid i familien. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Meghan og Kate skal ha avtalt et tidspunkt for å snakke sammen seinere på dagen, men ifølge Harry skal Kate igjen ha klaget på kjolene via SMS.

- Charlottes kjole er for stor, for lang, for posete. Hun gråt da hun prøvde den hjemme, skrev Kate til Meghan, ifølge «Spare».

Det skal ha fått Meghan til å svare krasst tilbake.

- Greit. Og jeg sa til deg at skredderen har stått klar siden klokka 8. Her. På KP (Kensington Palace journ.anm.). Kan du bringe Charlotte hit og få den fikset slik de andre mødrene gjør? svarte den kommende hertuginnen.

- Nei, alle kjolene må bli laget på nytt, svarte Kate, ifølge prins Harrys, som også forklarer at kjolene var håndsydd, fransk couture.

Hulkende

Han hevder at Kate ble irritert på at Meghan brukte så lang tid på å svare henne.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Meg spurte Kate om hun var klar over alt det hun gikk gjennom med faren. Kate sa at hun var godt klar over det, men kjolene. Og det var bare fire dager til bryllupet, skriver prins Harry.

- Ja, Kate. Jeg vet... Jeg vet ikke hva annet jeg kan si. Dersom kjolen ikke passer vær så snill og ta Charlotte til Ajay. Han har ventet i hele dag, skal Meghan ha skrevet.

- Greit, skal Kate ha svart.

Prins Harry hevder han kom hjem kort tid etter SMS-utvekslingen og fant sin forlovede «hulkende på gulvet». Den britisk prinsen skriver at han ble «forferdet» over å se Meghan så opprørt. Samtidig prøvde han å trøste Meghan med å si «Kate hadde ikke ment å såre deg».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer