Forfatter død:

«Ida Halvorsen» er død

Ble 67 år gammel.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen bak pseudonymet Ida Halvorsen, kjent gjennom boka og filmen «Hard Asfalt», er død, 67 år gammel.

Det kommer fram i en dødsannonse i Aftenposten torsdag.

- Ida døde 67 år gammel i januar 2023. Hun døde meget lykkelig, heter det i dødsannonsen, signert Liv Finstad, Cecilie Høigård og tidligere redaktør i Pax forlag, Birgit Bjerck.

«Hard asfalt» ble skrevet i samarbeid med Finstad og Høigård. Da boka kom ut i 1982, havnet den raskt på bestselgerlistene og det ble solgt 70.000 eksemplarer i løpet av få måneder.

Boka dokumenterer prostitusjonsmiljøet i hovedstaden, med utgangspunkt i Halvorsens notater fra et liv som rusavhengig og prostituert. Her forteller Ida Halvorsen historien om sitt liv, om oppveksten på Lambertseter i Oslo, om livet blant narkomane, alkoholikere og prostituerte, om opphold på institusjoner og i fengsel.

Filmen som kom fire år seinere ble også en kjempesuksess og den spilte inn 1,5 millioner kroner den første uka.

Boka ble også en kritikerfavoritt med sine sterke skildringer av en prostituert jentes hverdag, «aldri på gale siden av den hårfine grensen mellom realisme og sosialpornografi», ifølge kritikerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer