Shabana Rehman:

- Ikke desperat

Shabana Rehman kommer med en oppdatering om kreftsykdommen.

OPPDATERER: Shabana Rehman deler ny oppdatering om den alvorlige sykdommen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
OPPDATERER: Shabana Rehman deler ny oppdatering om den alvorlige sykdommen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

I slutten av april delte skribent og «Farmen kjendis»-deltaker Shabana Rehman (45) at hun var blitt diagnostisert med bukspyttkjertelkreft.

Siden da har hun delt litt oppdateringer på sosiale medier, samt en kommentar hos Nettavisen. I den siste som er publisert, forteller hun at hun «skal fortelle alt».

KLINSJ: «Farmen Kjendis» er så vidt i gang, og allerede kan vi se en konflikt utspille seg mellom Shabana Rehman og Dorthe Skappel. Det gikk så langt at en av dem ønsket å trekke seg nesten før spillet hadde startet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Ikke desperat

Tidligere i år ble det opprettet en Spleis for Rehman, slik at hun kunne reise til Tyskland for å motta immunterapi - da legene i Norge ikke kunne gjøre mer for henne. 45-åringen har derimot ikke fortalt hva slags behandling hun mottok, men etter å ha mottatt spørsmål daglig fra folk som er i samme situasjon, har hun ombestemt seg.

Rehman forteller at da hun fikk beskjed om at det ikke var mer legene i Norge kunne gjøre for henne, opplevde hun at de hadde forståelse for at hun i en slik situasjon ble desperat og søkte mot utlandet. Hun ble også rådet til å ikke kaste bort penger på noe som ikke kom til å fungere. Men hun var uenig, og mente at å søke kunnskap ikke gjorde henne desperat.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

- Det er ikke det samme som å være desperat. Det er å ta ansvar for sitt eget liv og ikke godta å reise hjem for å dø, bare fordi noen forteller deg at det ikke finnes andre alternativer, forklarer hun.

- Jeg får nå lavdose lokal cellegift, som jeg må ta i tre sykluser med tre ukers mellomrom. Denne behandlingen tålte jeg mye bedre, selv om det er tøff og dyr behandling. Hver syklus koster nesten 250 000 kroner.

- I fritt fall

45-åringen forteller at bukspyttkjertelkreft er en av de vanskeligste kreftdiagnosene å behandle, da symptomene sjelden oppstår i de tidlige stadiene og dermed er vanskelig å finne ut av før det har gått en stund.

Til tross for at hun har fått beskjed fra norske leger om at det ikke er mer å gjøre, nekter hun å gi opp håpet.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

- Etter at jeg fikk den tøffe beskjeden har jeg befunnet meg i et fritt fall, hvor jeg ikke vet hvor lenge jeg har igjen å leve. Nå er det akkurat som om jeg i stedet har fått et fritt valg, en reise ut i verden for å finne nye spørsmål - og svar, skriver hun avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer