Kronprinsparet:

- Ikke et øye var tørt

I dag er det 19 år siden kronprins Haakon fikk sin Mette-Marit Tjessem Høiby.

MANN OG KONE: Kronprins Haakon og Mette-Marit giftet seg i Oslo domkirke 25. august 2001, og kan i dag feire hele 19 år som mann og kone. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 19 år siden kronprins Haakon (47) fikk sin kjære Mette-Marit Tjessem Høiby (47) - som da ble kronprinsesse av Norge. Det eventyrlige bryllupet sto i Oslo domkirke - med en celeber gjesteliste bestående av medlemmer fra kongehus fra hele Europa, samt representanter fra det offisielle Norge.

Muligens markerer kronprinsparet bryllupsdagen ved å se tilbake på bryllupet 25. august 2001 - en dato som utvilsomt har skrevet seg inn i historiebøkene.

Veien fram til det kongelige bryllupet var imidlertid alt annet enn enkel. Kronprinsens forhold til Mette-Marit fra Kristiansand ble slått stort opp i avisa Fædrelandsvennen på tampen av 1999.

Kronprinsparet møttes for første gang på en privat fest i kronprinsessas fødeby på midten av 1990-tallet, og i åra etterpå var kronprins Haakon fast gjest under den årlige Quart-festivalen.

Sommeren 2000 dukket det forelskede paret opp hånd i hånd på sommerfestivalen, og da tok Dagbladet de første bildene av kronprins Haakon og det som seinere skulle vise seg å bli Norges kronprinsesse.

- Ikke et øye var tørt

Et bankende mediekjør fulgte i tida etter kjæresteavsløringen - samtidig som pressen gravde fram historier fra Mette-Marits gamle liv med utagerende festing og eksperimentering med narkotika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer