Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Ikke følg meg om du har «spesielle behov»

Nå beklager 50 Cent (36) autisme-spøken.

BER OM UNNSKYLDNING: 50 Cent la i helgen ut en rekke sjokkerende Twitter-meldinger om barn med autisme. Nå ber rapperen om unnskyldning, etter en rekke klager fra folk som føler seg støtt. Foto: Stella Pictures
BER OM UNNSKYLDNING: 50 Cent la i helgen ut en rekke sjokkerende Twitter-meldinger om barn med autisme. Nå ber rapperen om unnskyldning, etter en rekke klager fra folk som føler seg støtt. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): 50 Cent ber om unnskyldning etter å ha tullet med autisme på Twitter.

En fan av den amerikanske rapperen skrev til sitt idol via mikrobloggingnettstedet Twitter, og ba artisten slippe albumet sitt «eller bli skutt igjen».

Hendelsen fanen referer til er skyteepisoden i mai 2001, der 50 Cent ble skutt ni ganger av en overfallsmann - og overlevde.

- Så akkurat bildet ditt din tulling, du ser autistisk ut, svarte rapperen via sin Twitter-konto, ifølge Daily Mail.

- Følg noen andre Som om ikke det var nok, la 50 Cent, hvis egentlige navn er Curtis Jackson, ut enda en sjokkerende melding til sine 6,5 millioner følgere på det sosiale nettstedet.

- Jeg vil ikke ha noen «special ed»-barn på min tidslinje, følg noen andre.

Det fikk flere til å se rødt.

«21 Jump Street»-skuespilleren Holly Robinson Peete, som selv har et autistisk barn, slakter rapperens opptreden via magasinet Autism File, ifølge avisa.

- Da jeg leste Twitter-meldingen sank hjertet mitt. Jeg trodde kanskje siden hans var blitt hacket, men så heldig var det ikke. Seriøst, er dette hvordan du vil bruke platformen din til millionvis av følgere? spør hun.

Nå beklager rapperen over det han mente var en spøk.

- Jeg forstår at kommentarene om autisme var ufølsomt, men jeg mente ikke å fornærme noen - og for det ber jeg om unnskyldning, skriver han.

Twitter-meldingene er nå slettet fra rapperens konto.

SKUFFET: Skuespilleren Holly Robinson Peete, kjent fra «21 Jump Street», har selv et autistisk barn. Hun er skuffet over rapperens uttalelser om lidelsen. Foto: Stella Pictures
SKUFFET: Skuespilleren Holly Robinson Peete, kjent fra «21 Jump Street», har selv et autistisk barn. Hun er skuffet over rapperens uttalelser om lidelsen. Foto: Stella Pictures Vis mer