Fenriken vant publikumsprisen på «Gullruten»:

- Ikke fremmed for mer TV

Hele Norges fenrik, Geir Aker, utelukker ikke flere opptredener på TV etter «Kompani Lauritzen»-suksessen.

FENRIK: Geir Aker har gjort stor suksess som fenrik i «Kompani Lauritzen», og i kveld vant han publikumsprisen under «Gullruten». Foto: TV 2
FENRIK: Geir Aker har gjort stor suksess som fenrik i «Kompani Lauritzen», og i kveld vant han publikumsprisen under «Gullruten». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Kompani Lauritzen» har blitt nordmenns favoritt-reality, og gikk i fjor av med prisen for årets nyskapning under «Gullruten». TV-suksessen har slått seerrekorder, men nå går sesong to mot slutten.

En person som har fått mye oppmerksomhet gjennom serien er Geir Aker (45), eller som de fleste kjenner han som: fenriken.

Kompanirekruttene har blitt utfordret i beinharde øvelser, og Akers rolle som fenrik har bydd på både latter, utfordringer og frustrasjon blant kjendisene.

KOMPANI LAURITZEN: Linnéa Myhre blir kastet inn i «kosebua» og må puste inn CS-gass. Video/TV2. Vis mer

Overrasket

Til tross for hans strenge framtoning, har han vunnet hjertene til seerne, som i år har stemt han fram til vinner av publikumsprisen.

- Det er helt fantastisk, jeg hadde ikke trodd det selv. Det er nesten litt mye for en kar fra Horten, sier 45-åringen til Dagbladet over telefon.

I gullfinalen kjempet han mot «Rådebank»-skuespiller Odin Waage (25), VGTV-profil Mads Hansen (37) og «Debatten»-programleder Fredrik Solvang (43).

- De andre er jo etablerte profiler, så jeg ble veldig overrasket. Det var sterkt å konkurrere mot en så fin gjeng, fortsetter han og legger spøkefullt til:

- Det er rart at en så streng fyr som ler så lite slår an så godt, men tørr humor har kanskje ikke gått av moten.

KOMPANI LAURITZEN: Bernt Hulsker skal rappellere hundre meter ned. Det skapte panikk. Video/TV2 Sumo Vis mer

45 åringen legger ikke skjul på at han mottar en del oppmerksomhet på grunn av rollen som fenrik, og synes det er hyggelig.

- I går gikk jeg forbi en familie som satt og pratet og spiste lunsj, men da de så meg ble de helt stille, forteller Aker, som ikke helt har vent seg til å være et kjent fjes.

Ikke morsom

Aker har blitt kjent for å være kjapp i replikken, og lar sjeldent en mulighet til å dra en spøk gå forbi. Mange lurer på hvor han får det fra, men fenriken mener det handler om én ting:

- Det krever en tilstedeværelse. Både i situasjonen og i deltakerne.

Det har blitt spekulert på om opptakene gjøres flere ganger, eller om de har et form for manus, men det kan Aker avkrefte. Alt er ekte.

- Jeg anser ikke meg selv som en morsom type, kanskje sånn midt på treet-aktig. Men jeg liker å le, forklarer han.

Er du like kjapp i replikken på hjemmebane?

- Ja, noen ganger. Men jeg får ofte høre at det er «dad-jokes», så det er ikke ofte jeg får latter.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, og det gjorde det for Dag Otto i «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

Sesong 3?

Det har tidligere vært kjent at produksjonsselskapet bak «Kompani Lauritzen» skal ha blitt tilbudt store summer for å fortsette innspillingen i Åndalsnes når neste sesong skal lages.

Det har hittil ikke blitt bekreftet hvor og eventuelt om det blir en sesong til, men Aker er optimistisk:

- Jeg personlig blir veldig overrasket om dette eventyret stopper her, det virker ikke som folk er mette helt enda.

Og får vi da se fenriken med videre?

- Jeg tenker at det er en stor sjanse for at jeg er positiv hvis jeg får spørsmålet, sier han lurt.

Aker forteller at han trives godt med å være fenrik i «Kompani Laurtizen», men med voksende popularitet, følger kanskje flere tilbud. Mon tro om vi etter hvert får se fenriken i mer sivile klær?

- «Kompani Lauritzen» er jo et veldig spesifikt fag, og veldig Forsvaret-relatert, men jeg må si jeg ikke er fremmed for å gjøre mer TV altså, avslutter Aker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer